27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri AiudILEGALITĂȚI LA AIUD! Consiliul județean al elevilor Alba s-a autosesizat!

ILEGALITĂȚI LA AIUD! Consiliul județean al elevilor Alba s-a autosesizat!

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Bătaie de joc a executivului și deliberativului aiudean la adresa elevilor din Municipiu.

„În data de 27 noiembrie 2019, Consiliul Local al Municipiului Aiud a adoptat o hotărâre de Consiliu Local(HCL nr. 273/2019) prin care lovește direct beneficiarii primari ai educației. Prin hotărârea respectivă s-a adoptat majorarea mediei necesară pentru acordarea bursei de merit de la 8.50 la 9.50, încălcând astfel Ordinul nr. 5576/2011, art. 8, aliniatul 1, litera (a) în care se precizează că:

(1) Bursele de merit se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare:
a) au rezultate deosebite la învăţătură: au obţinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior.

Întrucât Hotărârea de Consiliu Local a fost adoptată nefiind in conformitate cu Ordinul nr. 5576/2011, cerem revocarea de urgență a hotărârii pentru ca elevii să beneficieze de dreptul lor integral conform legii.

Consiliul Județean al Elevilor Alba solicită conducerii Primăriei Municipiului Aiud să soluționeze problema cât mai repede cu putință.

#consiliuelevilor #cusipentruelevi”, transmite CJE Alba.

În același context, consilierul local aiudean, Ionela Danciu a acuzat ilegalitatea comisă atât de primar – care a propus proiectul de hotărâre, cât și de colegii acesteia din consiliul local Aiud.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: