spot_img

Iată toate scenariile prin care zona Turda – Câmpia Turzii ar fi afectată de un atac nuclear

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Intensificarea tensiunii din Ucraina și amenințările reciproce dintre Rusia și Occident ne aduc în situația de a ne pune serios problema unei confruntări militare cu cel mai mare și mai puternic inamic al Europei.

Așadar, utilizând aplicația NukeMap am generat mai multe scenarii privind un posibil atac nuclear, pentru a vedea care dintre acestea ar permite supraviețuirea cetățenilor din zona Turda – Câmpia Turzii.

În primul scenariu am simulat un atac nuclear la Baza 71 Aeriană, cu cea mai mică bombă nucleară din dotarea Armatei Statelor Unite – care are o putere de 300 de tone.

Potrivit rezultatelor oferite de aplicație – un asemenea atac s-ar dovedi inutil, deoarece ar afecta strict doar personalul Bazei Aeriene, cel puțin din punct de vedere al arsurilor sau al suflului de explozie – fără să calculăm efectele radioactive.

În scenariul următor, am simulat un atac cu un focos cu aceleași caracteristici precum bomba nucleară de la Hiroshima (15 Kilotone). Acest „atac” l-am îndreptat împotriva zonei industriale Turda.

Ei bine, în acest scenariu, situația ar fi considerabil mai gravă. 16,930 de persoane ar muri și alte 17,930 ar fi rănite, iar impactul exploziei s-ar resimți până la 1.91 km, pe o rază de  11.4 km². Cu alte cuvinte, în cazul unui asemenea atac, chiar și persoanele care locuiesc pe străzi precum Constructorilor, Axente Sever, General Dragalina sau Cetatea Romană ar suferi arsuri de gradul al 3-lea, din cauza exploziei.

Schimbăm, din nou, datele problemei și simulăm un atac cu un focos de calubrul celui utilizat la Nagasaki (20 kilotone) asupra zonei industriale Câmpia Turzii.

Aici, situația ar fi relativ mai gravă, deoarece ar fi afectate mai multe localități: Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, dar victimele ar fi mai puține: 7,390 de morți și 12,150 de răniți.

Acum să analizăm cel mai rău scenariu posibil: Cea mai puternică bombă nucleară lovește Turda!

Vorbim despre cea mai puternică armă nucleară din dotarea armatei Ruse: „Tsar Bomba” – 100 de MEGATONE.

Dacă o asemenea bombă ar cădea, să zicem, deasupra zonei industriale din Turda, efectele ar fi următoarele:

  • Mingea de foc a exploziei s-ar întinde pe o rază de 117 km pătrați
  • Cluj Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Luduș, Târnăveni, Târgu Mureș, Alba Iulia, Câmpeni, Dej, Gherla, Huedin, Blaj, Mediaș și Zlatna ar dispărea de pe fața pământului
  • De asemenea, orașe precum Sibiu, Cugir, Sighișoara, Agnita sau Bistrița ar fi FOARTE PUTERNIC AFECTATE de explozii;
  • Persoanele de pe o rază de 17,080 km² ar suferi arsuri de gradul al treilea;
  • Un asemenea atac ar provoca 332,660 de morți și 763,530 de răniți.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Turda are 8 campioni naționali la Karate, categoria de vârstă -13 ani!

620 de sportivi din 44 de cluburi participante s-au aliniat la startulCampionatului Național, organizat în acest weekend la...

Recital de cameră la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18:30,...

Colegiul Tehnic Turda este în doliu – profesorul, Olimpiu Vesa, a decedat

  „Cu adânca durere in suflet profesorii Colegiului Tehnic Turda plâng moartea celui despre care acum spunem ca a...

55% dintre romani nu si-ar mai da demisia daca ar primi o marire

Deficitul de candidați se adâncește și mai mult odată cu revenirea pieței muncii la nivelul prepandemic. Doar de...
spot_img

Ajutati la salvarea paturilor destinate bolnavilor de TBC din Spitalul de Boli Cronice Campeni: Stigma nu este o solutie; Motii vor sa se trateze...

Spitalul de Boli Cronice Campeni din judetul Alba, fost mare Sanatoriu TBC din Muntii Apuseni, este actualmente un spital cu profil cronic si care...
%d bloggers like this: