fbpx
spot_img
HomeANALIZĂIată de ce profitul Salinei Turda pe 2020 este TOTAL IRELEVANT!

Iată de ce profitul Salinei Turda pe 2020 este TOTAL IRELEVANT!

- Advertisement -

În aceasta saptamana, Partidul Mișcarea Populară, organizația Turda, a decis să încerce o nouă păcălire a electoratului turdean, „răscolind” tematica profitului obținut de Salina Turda.

„Societatea Salina Turda SA tocmai a transmis spre Consiliul Local o adresă în care anunță că profitul pe anul 2020 va fi de doar 77.000 de lei, iar pentru anul viitor este prognozat un profit de 1.491.000 lei. Asta în condițiile în care anul trecut profitul a fost pe la 9.000.000 de lei. 🤭”, au comentat popularii pe rețelele de socializare.

Desigur, subiectul a fost adoptat și de o parte a presei locale, care are ca obiectiv clar stimularea emoției colective, prin subiecte și titluri cât mai bombastice.

De fapt, profitul înregistrat de Salina Turda în 2020 nu doar că este irelevant, însă NU REPREZINTĂ CU NIMIC NICI TRENDUL ECONOMIC AL SALINEI, NICI POTENȚIALUL SĂU ȘI NICI ADEVĂRUL PRIVIND STAREA DE FAPT A OPERATORULUI ECONOMIC.

În primul rând, Salina Turda este compusă din o serie de obiective care, în 2020, nu au putut funcționa la capacitate normală:

  • bazinul a fost mai mult închis
  • centrul SPA a fost închis
  • Hotelul mai mult nu a funcționat
  • Salina nu a putut obține venituri din închirierea spațiilor pentru evenimente speciale
  • Nici veniturile din exploatarea locurilor destinate alimentatiei publice nu au fost pe masura celor din anii anteriori
  • La toate acestea se adauga cele 2 luni de intrerupere a activitatii la Salina.

EI bine, pe langa veniturile … care nu au venit, Salina Turda a avut o serie de investitii programate, care s-au derulat:

  • lucrarile la intrarea veche
  • Lucrarile la Centrul SPA 
  • Lucrarile la Mina Iosif.

Deci… profitul de SAPTE SUTE SAPTEZECI DE MILIOANE DE LEI VECHI este laudabil, in conditiile date

Amuzant este ca toata aceasta tevatura a popularilor a fost “dezvoltata” in contextul finantarii de catre Salina Turda a activitatii sportive de la AHC Potaissa Turda si Sticla Ariesul Turda.

Dar… desigur, opozitia trebuie sa fie opozanta, insa bineinteles ca atunci cand Adrian Nap era in conducerea AHC Potaissa, iar Attila Koloszi era antrenor la Sticla Ariesul… popularii nu erau deloc vehementi impotriva finantarii sportului local.

Ce ti-e si cu coloana vertebrala a politicienilor? Se clatina cum bate vantul!

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Programul ceremonialului militar – religios organizat joi, 10 iunie 2021, ...

0
  Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 12:00, la Monumentul Eroilor din faţa Catedralei Ortodoxe din Turda şi va cuprinde următoarele momente:   Ora 11:00    -    ...

Comentarii

%d bloggers like this: