fbpx
spot_img
HomeOPINIEEditorialIată de ce este momentul perfect ca să investești în Pengo

Iată de ce este momentul perfect ca să investești în Pengo

- Advertisement -

Pengo sau „pengheu” a fost moneda națională a Ungariei, înainte de adoptarea Forintului. Moneda, în sinea ei, a avut o viață relativ scurtă, de doar 19 ani, fiind în uz între 1927 și 1946, însă a rămas în istoria umanității drept moneda națională care a experimentat cea mai mare inflație din istorie.

În iulie 1946, după cel de-al doilea război mondial, Pengo a experimentat o hiperinflație atât de mare încât prețurile, în Ungaria, își dublau valoarea la fiecare 15,3 ore. La un moment dat, Pengo avea o valoare cu mult mai mică decât însăși hârtia pe care era imprimată.

Veți spune: „Păi, domnu jurnalist … cum să vrem să investim într-o monedă națională care a dispărut din cauza celei mai mari hiperinflații din istorie?”, iar răspunsul meu este simplu:

Viorica Dăncilă va ocupa poziția de consultant pe strategie al Guvernatorului Băncii Nationale a României, Mugur Isărescu. Informația a fost confirmată pentru Digi24.ro de un oficial din cadrul BNR. 

 

Dăncilă va ocupa la Banca Națională a României funcția de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. Prima zi de lucru ar urma să fie 1 iunie. Informația a fost făcută publică inițial de Antena 3.

Viorica Dăncilă a fost premier al României în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019 și a candidat la alegerile prezidențiale din 2019 din partea PSD.”

O știre precum cea de mai sus livrează cadrul perfect pentru o hiperinflație în România. O femeie care a afirmat, printre altele, că Pakistan este în Uniunea Europeană, că Priștina este capitala statului Muntenegru, că există două stadioane: Rapid și Giulești … nu are cum să devină consultant în BNR fără să producă ceva pagube!

O știre precum „profa de tehno, consultant la BNR” este o enormitate la fel de mare ca și una precum … „Alin Tișe intră în USR Cluj”.

Dacă și asta se întâmplă … mă las de presă și mă fac producător de gogoși 🙂 

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Dorin Lojigan – promisiune îndeplinită în noul mandat!

0
Indiferent de atmosferă și anotimp, la Câmpia Turzii se muncește, iar obiectivele edilitare se fac și se fac cum se cuvine. Parcul de joacă pentru...

Comentarii

%d bloggers like this: