Iată de ce drona MQ 9 Reaper NU va transforma Câmpia Turzii într-o țintă rusească

spot_imgspot_img

Vestea potrivit căreia drona MQ 9 Reaper, doborâtă ACCIDENTAL de piloții ruși, în Marea Neagră, ar fi decolat de la Câmpia Turzii a dat ocazia perfectă pentru ca jurnaliștii români să transforme țânțarul în armăsar.

Marea majoritate a televiziunilor comerciante s-au apucat să facă analize, analogii, tot felul de chestii de-astea anale prin care să demonstreze sau să dezbată cât de expusă e acum Câmpia Turzii la „tăvălugul rusesc”.

Practic, retorica unora dintre colegii mei de breaslă, „dupela București” sau „dupela Cluj” era similară cu cea utilizată în martie anul trecut, când două aeronave românești s-au prăbușit în Dobrogea, iar unii s-au apucat să urle că le-au doborât tomitelea antiaeriana ucraineană de la Odessa … 

Dar … de ce nu devine Câmpia Turzii o țintă? Pentru că drona NU APARȚINE Bazei 71 Aeriene General Emanoil Ionescu, printre altele.

De asemenea, nici Federația Rusă, nici Statele Unite ale Americii nu folosesc o retorică prin care să  exacerbeze sau să escaladeze tensiunile deja existente. Ba mai mult, un fost general NATO din România a declarat, la PRO TV, faptul că – cel mai probabil – incidentul de doborâre al dronei a fost unul ACCIDENTAL, nicidecum intenționat.

Dar … de ce nu mai devine Câmpia Turzii o țintă? Păi pentru că noi nu avem conflict deschis cu Rusia, sau pentru că inclusiv în eventualitatea unui conflict deschis cu Rusia noi avem un scut anti-rachetă, la Deveselu, despre care se uită, în mod forțat, pentru a agita apele.

Scutul de la Deveselu are capacitatea de a identifica orice rachetă care tranzitează spațiul național românesc și să o doboare, înainte ca aceasta să poată lovi vreo țintă românească, iar acest scut apără atât România, cât și inclusiv Ungaria.

Da … se cam uită faptul că avem scut anti-rachetă … tocmai de-asta au încercat ucrainenii să verbalizeze că vezi-Doamne, „nește” rachete „dupela ruși” a trecut pe deasupra României. Boșilor, dacă trecea vreuna, era doborâtă de Deveselu.

De asemenea, un alt motiv pentru care Câmpia Turzii nu este o țintă este faptul că, în acest moment, Federația Rusă nu este capabilă, din punct de vedere militar, strategic și, mai ales, economic, să deschidă un nou front. Inclusiv, dacă nu am fi membri NATO, Rusia nu ne-ar putea ataca acum… de-asta n-au atacat nici Georgia.

Cum ? Nu știți de Georgia? Țara aia unde populația a ieșit în stradă și s-a pișat, efectiv, pe guvernul rusofil. Păi, în 2008, Rusia n-a avut nicio problemă să invadeze Georgia, pe motive mult mai subțiri. De-asta nu invadează Rusia nici pe frații de peste Prut, pentru că n-au capacitatea de a o face.

Așa că … dragi și scumpi colegi de breaslă, respectiv dragi și scumpi cititori … haideți să gândim cu capul, nu cu fruntea!

spot_img
%d bloggers like this: