IATĂ de ce a putut acționa Poliția Locală Câmpia Turzii la accidentul produs ieri pe raza comunei Luna

spot_imgspot_img

Colegul nostru, Rareș Morar, administratorul site-ului campia-express.ro, a adresat o întrebare „pentru un prieten” pe rețelele de socializare, cu privire la activitatea întreprinsă ieri de agentul Dan Inocan de la Poliția Locală.

„Intreb pentru un prieten: in ce conditii Politia Locala Campia Turzii (platita din banii municipiului Campia Turzii) actioneaza pe raza comunei Luna? La 15 km de unitatea administrativ teritoriala de care apartine? (intreb… nu dau cu parul 🙂 )”, este întrebarea colegului nostru, care ne-a determinat să facem o scurtă cercetare pe subiect.

Bunăoară, în luna septembrie a anului trecut, Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii a aprobat, cu unanimitate de voturi, un protocol de colaborare între Poliția Municipiului Câmpia Turzii și Poliția Locală Câmpia Turzii.

Protocolul, al cărui scop a fost prezentat drept acela de a crește siguranța și ordinea publică în beneficiul cetățenilor din Câmpia Turzii, prevede printre altele că: „lucrătorii de poliție locală sunt obligați să se deplaseze la anumite tipuri de evenimente sesizate la Poliția Municipiului Câmpia Turzii sau prin SNUAU, 112 sau prin alte moduri de sesizare, pentru a lua măsurile care se impun sau pentru acordarea de sprijin lucrătorilor de poliție și/sau jandarmi, atunci când sunt solicitați de către Ofițerul de Serviciu de la Poliția Municipiului Câmpia Turzii, direct sau prin intermediul lucrătorului de la Dispeceratul Poliției Locale Câmpia Turzii”.

Ei bine, în respectivul protocol nu se stipulează raza de acțiune sau locațiile unde pot acționa polițiștii locali, astfel că prezența agentului, Dan Inocan, de la Poliția Locală Câmpia Turzii, pentru a dirija traficul la un eveniment rutier produs pe raza comunei Luna este cât se poate de justificată, în condițiile protocolului aprobat prin HCL 159/15.09.2017.

sursa foto: facebook

spot_img
%d