13.4 C
Turda
Thursday, August 11, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiIată cum vrea Ministerul Transporturilor să profite de Primăria Câmpia Turzii

Iată cum vrea Ministerul Transporturilor să profite de Primăria Câmpia Turzii

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

La începutul acestui an, RefleqtMedia vă prezenta HALUL în care arată stația CFR din Câmpia Turzii. Imediat după acel articol, ministrul transporturilor a declarat că ar fi mai bine ca Primăriile să investească în reabilitarea stațiilor CFR.

Contactat de RefleqtMedia, primarul din Câmpia Turzii – Dorin Lojigan – a declarat că are un proiect de dezvoltare pentru stația CFR și pentru părculețul din fața acesteia, cu condiția ca Ministerul Transporturilor să cedeze stația ÎN PROPRIETATEA MUNICIPALITĂȚII.

„În urmă cu trei săptămâni, Dorin Lojigan – primarul Municipiului Câmpia Turzii – a declarat că VREA să preia proprietatea asupra Gării CFR din Câmpia Turzii, precum și a parcului din vecinătatea acesteia, urmând să o modernizeze cu fonduri europene.

Singurul impediment ar fi eventualul statut de punct strategic militar al Stației CFR din Câmpia Turzii, însă – dacă autoritățile vor – totul se poate.”, scria RefleqtMedia în 16 aprilie 2022.

Ei bine, acum, Ministerul Transporturilor vrea să servească un măr otrăvit primarilor dispuși să muncească.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern care va avea loc astăzi se află un proiect de OUG prin care Primăriile și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară pot propune MT constituirea de parteneriate, în vederea efectuării de investiții în stațiile CFR și elementele de transport feroviar.

„– (1) Unitățile administrativ-teritoriale sau asociațiile de dezvoltare intercomunitară, legal constituite, în baza documentațiilor tehnico-economice elaborate, pot propune Ministerului Transporturilor și Infrastructurii constituirea de parteneriate pentru implementarea de proiecte pe infrastructura feroviară publică, privind:
a) serviciu public de transport feroviar de călători de interes local.
b) infrastructura feroviară publică;
c) regenerarea urbană;
d) producerea, gestionarea inteligentă, distribuția și utilizarea de energie din surse regenerabile;
e) sistemele inteligente de transport”, este pasajul de document subliniat de ziardecluj.ro

Cu alte cuvinte, primăriile nu primesc drept de proprietate asupra gărilor, ci doar cheltuie bani, iar foloasele le trage tot Ministerul.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: