spot_img
spot_imgspot_img
Știri TurdaIata cum evolueaza lucrarile la apa si canalizare, in zona de sud...

Iata cum evolueaza lucrarile la apa si canalizare, in zona de sud a Turzii

ℹ💧80% progres fizic de execuție a lucrărilor din cadrul contractului de lucrări CL-6 „EXTINDERE ȘI REABILITARE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI SISTEM DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN MUNICIPIUL TURDA, ZONA DE SUD”

✅Compania de Apă Arieș S.A. continuă investițiile prin PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN REGIUNEA TURDA-CÂMPIA TURZII, ÎN PERIOADA 2014-2020, cod SMIS 2014+118679, co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
➡Valoarea totală a Proiectului: 717.492.242,25 lei, din care valoarea co-finanțării din Fondul de Coeziune este de 511.850.395,85 lei, contribuția de la bugetul de stat este de 78.283.001,72 lei, iar contribuția proprie a beneficiarului este de 12.043.538,72 lei.
Termenul de implementare al proiectului: Decembrie 2023.

➡Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în localitățile din județul Cluj, regiunea Turda-Câmpia Turzii, incluse în proiect, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare și Directivele Europene relevante. În cadrul proiectului se derulează 12 contracte de lucrări, care vizează investiții pe teritoriul a 2 municipii și 11 comune.

🚧Lucrări desfășurate în cadrul contractului: CL-6 – „EXTINDERE ȘI REABILITARE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI SISTEM DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN MUNICIPIUL TURDA, ZONA DE SUD”, sunt:
Alimentare cu apă:
• Extinderea rețelei de alimentare cu apă – 2953.70 m;
• Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă – 20873.47 m.¬
Sistem de canalizare:
• Extinderea rețelei de canalizare menajeră – 11613.29 m;
• Reabilitarea rețelei de canalizare menajeră – 24921.22 m;
• Stație de pompare apă uzată menajeră: 1 buc.;
• Conductă de refulare de la stația de pompare SPAU7 – 22.55 m.

➡Lucrările sunt efectuate de Asocierea SC ACSA SA (Lider de asociere) – SC CRITERIA INC SRL (Asociat 1) – OMS KORNYEZETVEDELMI KFT (Asociat 2). Contractul include atât lucrările de construcție cât și furnizarea și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice, testarea și punerea în funcțiune, dar și remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 48 luni, iar perioada de garanție este de 36 luni. Până în prezent lucrările din cadrul contractului au atins pragul de 80%. Valoarea totală a contractului: 114.494.909,62 lei fără TVA.

💧✅Prin investițiile derulate în cadrul acestui proiect se urmărește continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, pentru o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite Compania de Apă Arieș întregii populații deservite.

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

ISU Cluj prezinta noi detalii despre accidentul de pe A10

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit în această...

Evolutie rapida a constructiei laboratorului de la Scoala Poiana

🏗 Avansează lucrările la construirea laboratorului de la Școala...

Sabotaj pe internet, la adresa Primariei Turda

O persoana necunoscuta a schimbat identitatea Primariei Turda pe...

7 ani de pușcărie pentru un violator de copii

Judecătoria Turda s-a pronunțat, astăzi, în dosarul unui individ...

Cursuri de resuscitare si prim ajutor, la Asociatia AMoS-Ed

Știați că doar câteva minute fără oxigen pot provoca...

Despre terapia TECAR, disponibilă la Potaissa SPA

Transferul Energetic Capacitiv și Rezistiv, pe scurt TECAR, reprezintă...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: