spot_img
spot_img

Iată cum a demonstrat Cristian Matei că ȘTIE și POATE să gestioneze criza Covid-19 de la Turda

spot_img

Cel mai pervers mod de a face politică este să speculezi un val de emoție colectivă, pentru a arunca noroi înspre adversari, însă atunci când REALITATEA îți este potrivnică, poți încerca să arunci orice, pentru că se va întoarce înspre tine.

Astfel, pe fondul descoperirii focarului de Covid-19 de pe strada Margaretelor din Turda, cel mai slab ziar local din Turda, atât ca activitate, cât și ca audiență, a aruncat o mizerie de informație, potrivit căreia „Cristian Matei nu crede în Covid-19”.

În aceste condiții, RefleqtMedia va demonstra, în rândurile de mai jos faptul că edilul turdean nu numai că este responsabil și crede în pericolul Covid-19, dar ARE ȘI CELE MAI BUNE MĂSURI DE STOPARE COVID-19.

  1. Încă diinaintea declarării stării de urgență pe teritoriul României, Primăria Turda a avut o atitudine proactivă. Au fost reduse interacțiunile cu cetățenii, prin modificarea programelor. A fost redus programul la Salina Turda, au fost montate dispensere cu dezinfectant în primărie și în toate clădirile administrative. A fost efectuată operațiunea de dezinfecție.
  2. TUP a fost primul serviciu de transport public din România în care toate autobuzele au fost dotate cu dispensere.
  3. Spitalul Municipal Turda nu a avut NICI MĂCAR O INFECTARE, ÎN RÂNDUL MEDICILOR, CU SARS-COV-2 pe perioada stării de urgență și prima infectare de după a survenit abia pe finele lunii iunie.
  4. La Turda au fost spălate și dezinfectate străzile cu Clor. Parcurile au fost dezinfectate
  5. Cât privește măsurile luate de Primăria Turda DUPĂ apariția focarului de pe strada Margaretelor … acestea au fost enumerate de Primărie într-un comunicat anterior, dar … pentru cei care înțeleg mai greu, le redăm în continuare:

Poliția patrulează permanent în zonă pentru a informa populația cu privire la pericolul răspândirii virusului și pentru a limita deplasările; în momentul de față, legea nu permite luarea unor măsuri mai dure, astfel că nu se poate interzice ieșirea persoanelor din comunitate și nu se poate impune izolarea, motiv pentru care recomandăm ferm să reduceți deplasările în această perioadă!
– Asistentul social, asistentul comunitar și mediatorul sanitar sunt în teren, în mijlocul comunității, unde toți locuitorii sunt ținuți sub observație pentru a se limita răspândirea virusului;
– Se fac în continuare teste în comunitate la toate persoanele care au avut contact cu cei depistați pozitiv și este în curs o anchetă epidemiologică;
– În cursul zilei de astăzi se vor distribui gratuit măști tuturor membrilor comunității de pe strada Margaretelor;
– În toate instituțiile publice sunt menținute măsurile de prevenție și se respectă cu strictețe, acestea funcționând în parametri normali. Orice alte informații apărute în spațiul public sunt menite să inducă panică;
– În contextul acestei situații, a fost anulat Festivalul de Folclor și nu vor mai fi permise nici un fel de adunări publice.

Așadar, cum poate un site de știri incompetent, mic și oportunist să-l acuze pe primar că nu crede în Covid-19 și că nu ia măsuri anti-Covid19?

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Accident rutier intre Luncani si Hadareni

6 autoturisme au fost implicate intr-un accident rutier produs...

Bombardierii turdeni, traficanți de droguri, rămân în arest preventiv

Cei trei „bombardieri” turdeni care, în luna octombrie, au...

Iată programul Bazinului de Înot Turda în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Dragi înotători, programul Bazinului de Înot pentru perioada sărbătorilor...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

450 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore! 5 cazuri noi la Cluj

Până astăzi, 2 iulie, pe teritoriul României, au fost...

1 ianuarie 2020 – traditii de Sfantul Vasile – ce e bine sa faci si ce nu, astazi

Anul Nou începe cu sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare,...

Podul peste Arieș s-a deschis azi … în sensul că mâine

Deși CNAIR anunțase încă de vineri faptul că astăzi...

Traficant din Câmpia Turzii scapă de pușcărie într-un dosar controversat

În aprilie 2021, un traficant de droguri din Câmpia...
spot_img
spot_imgspot_img

Prima statie de autobuz moderna a ajuns la Turda

Prima stație modernă a ajuns la Turda și a fost amplasată pe str. 22 Decembrie 1989, urmând să mai ajungă încă 3 luna aceasta....

Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 14.09.2022, între orele 08:30 - 16:00, în municipiul Câmpia Turzii. Sunt afectate...

Copilă de 15 ani, din Ceuașul de Câmpie, dată dispărută de familie

Polițiștii din Mureș caută o minoră de 15 ani, din localitatea Ceuașu de Câmpie, care a plecat de la domiciliu la data de 24...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: