11.5 C
Turda
Sunday, September 18, 2022
spot_img
HomeBREAKING NEWSIată ce spun autoritățile române despre renunțarea la testul RT-PCR

Iată ce spun autoritățile române despre renunțarea la testul RT-PCR

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În cursul zilei de ieri, RefleqtMedia a prezentat informații privind intenția CDC-ului american de a renunța, începând cu data de 31 decembrie, la testul RT-PCR pentru depistarea COVID-19.

Informația a fost preluată și de site-ul stiripesurse.ro, însă diferența dintre noi și ei, este că noi mai întrebăm și autoritățile.

Așadar, RefleqtMedia a trimis o solicitare de informații către Institutul Național de Sănătate Publică, pentru a vedea care sunt intențiile autorităților române în acest sens.

Din răspunsul primit în timp FULGER deducem că totul nu a fost decât o eroare de interpretare. Practic, americanii nu renunță la testul RT-PCR, ci la un panel de testare inventat chiar de ei.

CDC din Statele Unite nu isi vor retrage solicitarea catre U.S. Food and Drug Administration de autorizare in regim de urgenta pentru “testarea RT-PCR”, ci pentru panelul de testare RT-PCR dezvoltat de catre CDC la inceputul pandemiei.

Testarea RT-PCR este o metoda pentru care nu se cere autorizare in regim de urgenta si care nu poate fi abandonata, fiind metoda de referinta pentru confirmarea infectiei COVID-19. Pentru testarea prin aceasta metoda se pot utiliza variate kituri comerciale sau paneluri dezvoltate in house si pentru acestea se poate solicita autorizare in regim de urgenta. Mentionam, de asemenea, ca Romania este stat membru UE si utilizeaza metode recomandate de ECDC, nu de catre CDC, precum si kituri aprobate pentru utilizare in UE, nu de catre FDA si care poarta marcajul CE.”, ne-a transmis Viorica Zoicaș, șefa Compartimentului de Comunicare din INSP.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: