Iata ce s-a descoperit la statiile GPL din judetul Cluj

spot_imgspot_img

Comunicat de presă privind la rezultatele parțiale ale verificărilor efectuate la stațiile de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat.

Urmare a Ordinului vicepremierului Marian-Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, în perioada 30 august – 15 septembrie 2023, reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul verificării stațiilor de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat au efectuat acțiuni de control pe raza județului.

Echipele mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu”, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj, Inspectoratului de Stat în Construcții, Direcției Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Direcției Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, Direcției Regionale Vamale Cluj, Agenției Teritoriale Rutiere Cluj, Comisariatului Județean Cluj au verificat 52 operatori economici.

În urma verificărilor a fost suspendată activitatea la 13 stații GPL, din care, la 10 stații a fost suspendată complet activitatea pentru neconformități la instalația GPL și la 3 stații pentru neconformități la alte echipamente. Tot în cadrul controalelor la operatorii economici de profil au mai fost constate următoarele: lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 10 (sancțiuni contravenționale și măsuri de intrare în legalitate), alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 196 (nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, lipsă control medical periodic pentru toți lucrătorii; neautorizare personal pompa GPL; încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte; semnalizare de securitate necorespunzătoare etc.).
Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 700.101 lei, respectiv 166 de avertismente.

Procedurile de verificare și control se desfășoară în continuare, până la analizarea tuturor operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL.

spot_img
%d bloggers like this: