spot_img
spot_img

Iată CE NU SE SPUNE despre proiectul de 5 milioane de euro, început ieri, la Câmpia Turzii

spot_img

Ieri seară, primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, a anunțat începerea lucrărilor la Centrul de Servicii Sociale, care va fi amplasat pe strada Teilor.

„𝐀 î𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐯𝐢𝐬 ş𝐢 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚 î𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐚𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧 ş𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 ş𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞: 𝐤𝐢𝐧𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞, 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞, 𝐦𝐚𝐬𝐚𝐣 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥, 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞, 𝐡𝐢𝐝𝐫𝐨𝐤𝐢𝐧𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞, 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐨𝐜𝐮𝐩𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧ț𝐢𝐞 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐩𝐞𝐝𝐚𝐠𝐨𝐠𝐢𝐜ă ș𝐢 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜ă, 𝐥𝐨𝐠𝐨𝐩𝐞𝐝𝐢𝐞, 𝐬𝐭𝐢𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐨-𝐟𝐚𝐜𝐢𝐚𝐥ă, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞𝐧𝐳𝐨𝐫𝐢𝐚𝐥ă, 𝐦𝐞𝐥𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞.”, a spus Lojigan, dar afirmația sa – de fapt – este doar vârful icebergului.

Practic, acest Centrul Integrat de Servicii Sociale va fi cel mai amplu și mai performant, din punct de vedere calitativ, centru de recuperare pentru vârstnici și persoanele cu handicap, indiferent de vârstă.

Pentru prima dată, în județul Cluj, DIN FONDURI EUROPENE, se construiește un Centru Integrat de Servicii Sociale care va reuni, sub același acoperiș, 3 alte centre: Carine, Respect și Clement.

La nivelul medicinei de recuperare, serviciile pe care le va oferi Centrul de Servicii Sociale Câmpia Turzii sunt comparabile cu ceea ce a oferit Polaris Medical, înainte de a fi cumpărat de Medlife.

Dacă luăm în calcul faptul că, anual, în Câmpia Turzii, între 45 și 60 de persoane își pierd capacitățile cognitive, locomotorii și verbale, din cauza Accidentelor Vasculare Cerebrale, putem spune că acest Centru de Servicii Sociale este exact ceea ce este nevoie pentru a se asigura recuperarea post-AVC ACASĂ … și nu la Spitalul de Recuperare Cluj Napoca.

Dar, la acest aspect se adaugă și impactul pe care Centrul de Servicii Sociale îl va avea asupra zecilor de copii cu autism și sindrom down care, în prezent, sunt asistați de ONG-uri și care vor avea posibilitatea de a face pașii către o viață normală, prin terapii de ultimă generație.

Ceea ce nu s-a putut spune, în mod oficial, este că acest Centru este, într-o proporție covârșitoare, ideea doamnei prefect, Irina Munteanu, pentru că – indiferent de șefi serviciu și directori executivi, Irina Munteanu a fost și este mintea din spatele asistenței sociale recuperatorii, la Câmpia Turzii.

„Această nouă construcție în valoare de peste 20.000.000 lei va găzdui toate aceste centre, care în prezent, raportat la calitatea înaltă a serviciilor pe care le oferă prin personal de specialitate, îşi desfaşoare activitatea în spații subdimensionate şi care nu mai răspund nevoilor şi numărului de beneficiari.

Alături de Direcția de Asistență Socială, cu toate birourile aferente, acest complex de servicii va cuprinde tot ceea ce va însemna asistență socială si recuperarea medicală în Câmpia Turzii. De asemenea, dotările vor fi performante, procedurile medicale diversificate pe toate categoriile de vârstă sau afecțiuni și activitatea se va deafaşura în birouri şi săli generoase, luminoase şi moderne. Fiecărui centru îi va fi repartizat un întreg etaj, complexul beneficiind și de spații de socializare și de o grădină interioară.
Este un proiect unic în zonă, care va oferi beneficiarilor servicii sociale și de recuperare, la standarde europene.”, se mai arată în comunicatul publicat, aseară, de Dorin Lojigan.
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Tractorașul care plimbă copiii la Salina Turda și în Cheile Turzii, omologat de RAR Cluj

Tractorașul-trenuleț care plimbă copii și adulți atât la Salina...

Accident, azi-dimineață, pe A3 Turda – Gilău

Azi-dimineață, la ora 4:30, pe A3 tronsonul Turda -...

O centenara a Turzii felicitata de primarul turdean

Seniorii comunitatii sunt exemple de longevitate, iar truda lor...

La Câmpia Turzii și Luduș ÎNCĂ SE ELIBEREAZĂ medicamente la bucată

„Putem să vă dăm doar trei pastile, până când...
spot_img
spot_imgspot_img

Numărul unic de identificare a caselor de marcat se obține și prin SPV

ANAF a creat posibilitatea operatorilor economici de a depune, prin intermediul Spațiului Privat Virtual, documentele aferente procesului de solicitare și atribuire a numărului...

Turda și Câmpia Turzii au depășit incidența COVID-19 de 1‰

Inevitabilul s-a produs, iar cele două orașe clujene au intrat, împreună, în incidența COVID-19 de peste 1‰. La Turda, cele 59 de cazuri COVID-19 generează...

Microbuz din MUREȘ răsturnat lângă Apahida – 8 persoane rănite

La data de 7 noiembrie a. c, in jurul orei 5.40 un barbat de 33 din loc.  Bărbosi  jud Mures, a condus o autoutilitara...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: