spot_img

Iar se-apucă acest cadavru politic să vorbească…

Date:

Share post:

Pentru cine nu știe, Andrei Suciu – fostul candidat al USRPLUS Turda la funcția de primar, nu are nici servici și nici vreun venit de aproape 3 ani. Stă și freacă pisoiul, plimbându-se prin oraș și băgându-se în seamă, ca mucegaiu-n pâine.

Ba mai mult, este administratorul unei societăți comerciale, Cotidian de Turda, care în ultimii 3 ani a reușit performanța să fie SINGURUL „site de știri” (o exprimare generoasă din partea mea) care a încheiat pe PIERDERE … De fapt, parcursul Cotidian de Turda a fost similar cu al echipei Dinamo … în Champions League.

În ceea ce privește situația materială a lui Suciu … din câte am auzit, locuiește în apartamentul părintesc, neavând nici un imobil pe numele său, asta deși e trecut, de mult, de 40 de ani – rușinos pentru un politician, rușinos pentru unul care s-a vrut primar și rușinos pentru unul care are cutezanța de a da lecții presei locale.

Am utilizat acest preambul ca să-mi înțelegeți revolta atunci când am citit următorul text publicat pe pagina T9, administrată de Suciu.

Postare pentru Gelu Florea, Ionel Ignat, Ovidiu Bucur, Anca Babaioana și redacția Ziarul 21.

V-ați ales meseria de ziarist. Unii ați lucrat la ProTV, alții v-ați construit de la zero propriul ziar. Ați urmărit filme de genul “Toți oamenii președintelui”, “Spotlight” sau “Colectiv”. Ați fost prezenți la decernarea premiilor pentru jurnalism acordate de Centrul Rațiu pentru Democrație.
 
Cu toate astea, refuzați să vă faceți meseria.
De ce evitați să scrieți despre haosul din oraș?
 
V-a anesteziat Cristi cu câteva sute de lei pe lună? La atât se reduce mândria voastra profesională, la un contract pe bani publici?
 
Nu scoateți un cuvânt când îi luați un interviu Marelui Conducător. Ascultați cum promite concursuri de caiac-canoe pe Arieș, telegondole peste oraș, hoteluri Hilton lângă heliport și nu aveți nicio replică. Nu întrebați nimic, doar publicați cuvânt cu cuvânt ce va trimite dna Burciu și primarul.
 
La asta se rezumă cariera voastră de jurnalist la Turda? Să ascultați cuminți niște promisiuni aberante și să copiați comunicate ce nu le citește nimeni?
 
Tăcerea voastră este o complicitate la distrugerea orașului.
Știți și voi că e un haos generalizat pe șantierele din Turda, dar tăceți ca să nu vă pierdeți porția de bani publici.
 
Cum ar fi să începeți să spuneți adevărul?
Să întrebați de ce nu există nicio o planificare pe șantierele din Turda, de ce se lucrează prost?
 
Aveți curajul să-i luați primarului un interviu adevărat și să îl întrebați ce vrea toată lumea să afle: de ce se risipesc fondurile europene, de ce “modernizarea” orașului se face la întâmplare, de ce sunt abandonate lucrările?
 
Daca ați începe să criticați greșelile conducerii, ați ajuta la dezvoltarea orașului. Lăsați-o pe domnișoara Apahidean să se ocupe de PR-ul primarului. De-asta a fost angajată, să îl laude pe Cristi. Rolul vostru, al presei, este să critice autoritățile, acolo unde e cazul.
Aceasta este o postare a Asociației T9, gruparea care de ani de zile susține o schimbare radicală în Turda.
 
Să vedem dacă presa locală are vreun răspuns la cele spuse mai sus.
Adresăm o rugăminte celor care urmăresc pagina T9: dacă sunteți de acord cu ce am scris mai sus, distribuiți această postare. Cu cât o distribuiți mai mult, cu atât crește presiunea pe autorități. Dacă nu luați atitudine, nu se rezolvă nimic.
 
Faceți voi ce ar trebui să facă ziariștii.
 
În primul rând, dacă este să vorbim despre „tăcere complice” – despre acest subiect ar trebui să fie ilegal să vorbească unul care A TĂCUT COMPLICE într-un dosar penal cu un prejudiciu de 2 milioane de lei. O să o spun până când mi se vor toci degetele: ANDREI NICOLAE SUCIU ESTE UNUL DINTRE SEMNATARII ULTIMULUI INVENTAR DE LA ZOO TURDA, PRIN CARE S-A CONSTATAT CĂ S-AU FĂCUT PLĂȚI FĂRĂ SĂ SE EFECTUEZE LUCRĂRI! Aici este tăcere complice, mon cher!
 
Bun, pe de altă parte, este de știut faptul că încă de la apariția lui în spațiul public, Andrei Nicolae Suciu a avut o atitudine arogantă, sfidătoare, acuzatoare și „lătrătoare” … deși nu îl recomandă nimic, el lăudându-se doar cu cearcănele de sub ochi, cu tartrul din gură și cu chelia din cap. Același ton „lătrător” și acuzator îl are la adresa presei locale!

Văru’ dacă vrei să transmiți ceva public, fă – tati – o conferință de presă, că ești politician … ești chiar consilier local … nu ești vreun neica-nimeni care stă și butonează în spatele laptopului. Pune mâna și cumpără 2 pungi de covrigei, 4 PET-uri de 2 l de apă plată, închiriază un spațiu (că sediu de partid n-aveți, de valoroși ce sunteți) și cheamă-ne la povești, nu te apuca să ne acuzi pe Facebook, că atunci s-ar putea să-ți iei șuturi la ouă, așa cum ți-au luat de când ai intrat în politică!
 
Pe de altă parte, domnule Nicolae Andrei „Fără de slujbă”, ești CONSILIER LOCAL, deci ai pârghii legale, garantate prin Codul Administrativ pentru a trage executivul „de urechi” și ai și pix, și hârtie, așa că dacă tu crezi că se face o ilegalitate, fă – coane – o plângere penală și asumă-ți ceea ce sesizezi!
 
Dar … când e vorba despre T9 și Andrei, ne-am obișnuit: MULTĂ GARGARĂ, MULTE LĂTRĂTURI, ACȚIUNE – 0 ! 
 
Ai 74.000 de euro în cont, Andrei, fă-ți o societate comercială de construcții, participă la licitații, câștigă-le și arată-ne tu cum se lucrează… că ești Marele Inginer al Dubaiului, singurul care știe să facă poduri … din cărți de joc!
 
Cu asta, BASTA! Păcat de curentul USRPLUS, care ar avea priză imensă la tânăra generație, dacă n-ar fi atârnători ca Suciu și păcat de toată munca depusă de Gabriela Blăniță, Adrian Teban, Ciprian Rigman și Emil Turdean … acum și de toată munca depusă de Pierre Dassilu, Bogdan Bulgaria, Dănuț Pop și ceilalți adevărați care s-au descotorosit de hahalera numită „T9”.
 
Cotcodăcești că nu se fac bine lucrările, că nu există planificare, că hau, că bau … la fel a făcut și Drulă, cu A3 Chețani – Câmpia, a reziliat contractul cu Straco și Tribunalul București i-a dat cu legea în cap. Acum tace și ne promite … alte autostrăzi! 
 
Oameni de acțiune … rebeli fără cauză … brigada „Chiftele” asta sunt oamenii noi!
 
 
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Sie wollen uns nicht in Schengen? Österreich sei VERDAMMT bis in alle Ewigkeit

Având în vedere că Republica Austriacă, în care s-a...

În trei zile, ne-am dublat numărul de urmăritori pe TikTok

Contul de TikTok al RefleqtMedia evoluează într-un mod fantastic. Dacă...

În doar o lună, am ajuns la peste 500 de urmăritori, pe TikTok

În urmă cu o lună, am decis să punem RefleqtMedia și...

Lucian Mandruta despre adevaratele intentii ale lui George Simion

George Simion unionistul, George Simion pro-basarabeanul, George Simion marele...
%d bloggers like this: