spot_img

Horia Nasra: „TETAROM V pus pe butuci de PNL pe motiv că nu sunt bani!”

Date:

Share post:

Au trecut patru ani de când Dorin Lojigan și Alin
Tișe au fost aleși iar TETAROM V a rămas un proiect pe
hârtie!

TETAROM V pus pe butuci de PNL pe motiv că nu sunt bani! Au trecut patru ani de
când Dorin Lojigan și Alin Tișe au fost aleși iar TETAROM V a rămas un proiect pe
hârtie!


Au trecut patru ani de la preluarea mandatelor de primar al municipiului Câmpia
Turzii, în cazul lui Dorin Lojigan și cel de președinte al Consiliului Județean Cluj, în
cazul lui Alin Tișe, iar promisiunea fluturată în campania electorală din 2016 cu
privire la parcul industrial TETAROM V a rămas, evident, neonorată.


În ultimele zile, Alin Tișe a anunțat că nu mai sunt bani pentru TETAROM IV și V în
actualul context, în condițiile în care Ludovic Orban, Klaus Iohannis și alți
președinți de consilii județene, anunță MARI INVESTIȚII în obiective de

infrastructură și economice, pentru a revigora economia. S-a găsit scuza COVID-19, „nu-s bani” pentru neputința administrativă!

Dorin Lojigan și Alin Tișe trebuie să fie bărbați și să-și asume eșecul nerealizării promisiunii din campania electorală din 2016. Au trecut patru ani și proiectul TETAROM V este existent doar în imaginația lor bogată. Aceasta a fost marea lor promisiune pentru Câmpia Turzii și au dezamăgit total. Nu știu cum Dorin Lojigan mai are curajul să candideze pentru un nou mandat de primar când nu și-a respectat cuvântul și promisiunea în privința TETAROM V!

Istoric al promisiunilor cu privire la TETAROM V:

  • Încă din anul 2012, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, promitea clujenilor din Câmpia Turzii și Luna înfiinţarea unui nou parc industrial, Tetarom V, care va avea o suprafaţă de 60 de hectare.
  • În anul 2016, Alin Tișe, alături de actualul primar al municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a promis din nou înființarea parcului industrial TETAROM V.
  • Dorin Lojigan, în campania electorală din mai 2016: „Eu cred ca o astfel de investitie care este sustinuta de Alin Tise, care va fi urmatorul presedinte al Consiliului Judetean, va fi una istorica la Câmpii Turzii”
  • În ianuarie 2017, Alin Tișe a precizat că obiectivul TETAROM V este în atenția sa și că este o prioritate, însă binențeles promisiunea a rămas nerealizată, probabil domnii Alin Tișe și Dorin Lojigan pregătind proiectul pentru campania electorală din 2020, când iar vor promite și iar nu vor realiza nimic.
  • În şedinţa județeană de la sfârşitul lui iunie 2018, Alin Tişe îl întreabă pe directorul TETAROM care este stadiul proiectului iar cel din urmă îi răspunde că este la nivel de colectare de avize/aprobări pentru demararea studiului de fezabilitate, avertizând şi că “banii fiind alocați din bugetul Consiliului Judeţean Cluj noi nu putem decât să ajutăm colegii din cadrul consiliului județean, deoarece banii necesari nu pot fi dați direct către Tetarom S.A., fiind considerat ajutor de stat, ei sunt aici și de aici trebuie folosiți, iar compartimentul de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Cluj trebuie să realizeze SF-ul”. Practic Alin Tişe se face că plouă şi interpelează fără logică directorul TETAROM, problema fiind în curtea domniei sale.
  • Iunie 2019, Alin Tișe anunță: „Există bani în bugetul județului pentru acest an, pentru a putea realiza lucrări până la suma de 5 milioane de euro. Prin acest demers, încercăm să ajungem la obținerea titlului de parc industrial, iar în curând să putem vorbi de un nou parc industrial în zona Luna – Câmpia Turzii”
  • În februarie 2020, Dorin Lojigan declara: „Conform strategiei discutate, lucrările vor începe în această primăvară. Trebuie să grăbim proiectul pentru că sunt interese din partea unor investitori”
  • În mai 2020, la o emisiune televizată, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a anunțat că este foarte probabilă amânarea lucrărilor la realizarea parcurilor industriale Tetarom IV de la Feleacu și Tetarom V de la Luna.

 

Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată...

Final de carieră și aprecierea meritelor

La sfârșitul primei luni a anului a fost organizată...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și SMURD intervin...

Dorin “Gogu” Roșu întregește legiunea sârmară de la FCCT

✍️Bine ai venit, Roșu Dorin! 👏 ⚽️Roșu Dorin s-a alăturat...
%d bloggers like this: