spot_img
spot_img

Horia Nasra: „Baza aeriană de la Câmpia Turzii este un obiectiv militar important pentru NATO, alianță din care România face parte din 2004”

spot_img

Guvernul Statelor Unite a anunţat la începutul anului 2018, că va investi peste 200 de milioane de dolari pentru renovarea şi construirea de structuri militare în Europa, această investiţie vizând practic descurajarea unei posibile agresiuni din estul Europei.

În acest context, având în vedere că mai mulți clujeni din zona Câmpia TurziiTurda mi-au solicitat informații suplimentare cu privire la această investiție, a partenerului strategic, i-am solicitat domnului Gabriel-Beniamin Leș, Ministrului Apărării Naţionale, un punct de vedere cu privire la respectiva investiție.

Vă redau din răspunsul domnului ministru:

– În Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii se află în derulare proiecte de infrastructură ale SUA din cadrul Iniţiativei de Descurajare Europeană (EDI), Setului de Activităţi pentru Europa (EAS) şi un proiect de investiţie imobiliară cu fonduri financiare naţionale. Totodată, precizăm faptul că s-au finalizat un număr de trei proiecte de investiţii imobiliare finanţate prin programul EDI, având o valoare estimată de 6.536.000 USD (reparaţii pistă de decolare-aterizare, drum perimetral, hangar militar iar un proiect de investiţie imobiliară a fost anulat (platformă avioane grele), în valoare estimată de 950.000 USD.

– În prezent, se află în derulare un număr de 9 proiecte de investiţii imobiliare finanţate prin programul EDI, cecconstau in: sistem de frânare aeronave BAK 12, depozit combustibil lichid, hangar de mentenanţă, extindere platformă de parcare avioane, clădire escadrilă, magazie de depozitare muniţie, reparaţii platformă de testare motoare, reparaţii/modernizare sistem jie balizaj, reabilitarea reţelelor de utilităţi, în valoare totală estimată de 28.979.000 USD, proiecte ce se află în diferite stadii de implementare.

– În derulare, cu fonduri financiare naţionale se află proiectul de investiţie imobiliară ”Realizare infrastructură-zonă operaţională în cazarma 1833 Câmpia Turzii” proiect aflat în faza Studiu de Fezabilitate, avizat în cadrul şedinţei consiliului tehnico-economic al Ministerului Apărării Naţionale şi în consiliul interministerial. Având în vedere că valoarea estimată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de investiţie este de 1.672.180.000 lei, a fost emisă Hotărârea Guvernului nr. 754/2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Realizare infrastructură-zonă operaţională în cazarma 1833 Câmpia Turzii”, pentru aprobarea indicatorilor menţionaţi.

sursă: http://www.cdep.ro/interpel/2018/r6424A.pdf

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Material lemnos de peste 17 000 de lei confiscat și un autovehicul indisponibilizat, în urma unor acțiuni.

În perioada 12-18 martie 2018, poliţiştii din cadrul Secţiei...

Accident, cu rănirea unei persoane, la Turda

La data de 12 martie a.c., ora 15:00, pe...

Concluziile pompierilor turdeni dupa incendiul de la Mihai Viteazu

*Intervenție pentru stingerea unui incendiu ce a afectat un...

IPJ Cluj: „Baghera a fost filat de la începutul lui 2018”

Deși în spațiul public a fost lansată ideea potrivit...

Interventie a pompierilor turdeni pentru stingerea unui incendiu la Ocolis

*Sprijin pentru stingerea unui incendiu din localitatea Ocoliș, județul...
spot_img
spot_imgspot_img

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Câștigătorul licitației este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL – asociere italo-română.   Consorțiul are obligația, conform contractului,...

Inspecția Muncii lansează aplicația mobilă denumită „Inspectia Muncii”, ca instrument de lucru util angajatorilor care folosesc zilieri în activitatea pe care o desfășoară

Ca urmare a înființării, începând cu data de 20 decembrie 2019, a Registrului electronic de evidență a zilierilor, ca modalitate de transmitere a datelor...

Al patrulea deces al unui pacient cu Covid-19, la nivel național

În această dimineață a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19. Este vorba despre o femeie în vârstă de...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: