fbpx
spot_img
spot_img

Horea Hudrea: Publicarea informațiilor de către Refleqt Media s-au făcut fără să-mi fie solicitat un punct de vedere

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Referitor la afirmația că în cazul Companiei de Apă am publicat pe site-ul meu un articol privitor la faptul că CAA ar deversa ape de canalizare ne-epurate în râul Arieș, fără a cere punct de vedere de la Companie și fără a verifica legislația în domeniu arăt că la data de 26 octombrie 2021 ora 11.41 am transmis Companiei de Apă Arieș un e-mail prin care am solicitat un punct de vedere referitor la deversarea în emisar a apelor de canalizare ne-epurate. În e-mail se preciza că CAA poate formula orice fel de precizări până la ora 16, în aceeași zi. Trimiterea și recepționarea e-mailului a fost confirmată telefonic.

La data de 26 octombrie 2021 ora 11.33 am transmis un e-mail către Administrația Bazinală Mureș, după ce anterior am purtat o discuție cu purtătorul de cuvânt al ABA Mureș, pe tema deversărilor în emisar. În aceeași zi, o echipă a Apelor Române a investigat deversarea . Până la ora 16.00 ora de publicare a articolului nici Compania de Apă Arieș și nici purtătorul de cuvânt al ABA Mureș nu au explicat condițiile în care are loc deversarea de ape netratate în emisar. Ulterior publicării articolului purtătorul de cuvând al ABA Mureș a sunat pentru a face precizări motivând că i s-a descărcat telefonul.

În ceea ce privește faptul afirmația Refleqt Media cum că nu am consultat legislația arăt că acest lucru este fals, deversarea de ape de canalizare netratate în emisar este o încălcare a legislației europene și naționale privitoare la protecția apelor și protecția mediului iar derogările de la aceste obligații sunt aprobate condiționat. Nici CAA nici ABA Mureș nu au precizat până la ora 16.00, ora de publicare a acelui articol că ar exista vreo derogare de evacuare a apelor de canalizare în râul Arieș.

În ceea ce privește articolul referitor la faptul că primărița comunei Tureni beneficiază în curtea proprie de iluminat public plătit din bugetul local arăt că informația a fost documentată foto și video (1) s-a încercat contactarea telefonică a primăriței comunei Tureni la numărul de telefon mobil afișat pe site-ul Primăriei Tureni, fără succes, lucru ce poate fi dovedit de desfășurătorul facturii telefonice; (2) s-a contactat Primăria Tureni cu precizarea subiectului articolului și lăsând un număr de telefon de contact, cu precizarea că se pot face orice fel de precizări până la ora de publicare a articolului. Funcționarul public a comunicat faptul că primarul comunei e în ședință (nu că era absent, așa cum se afirmă în articolul Refleqt Media) (3) s-a contactat firma care administrează serviciul de iluminat din comună care a confirmat faptul că stâlpul de curent era alimentat din rețeaua publică (5) s-au intervievat locuitori ai comunei Tureni care au confirmat că acel corp de iluminat funcționează simultan cu aprinderea iluminatului public în comună (6) s-a verificat site-ul comunei Tureni pentru identificarea documentațiilor de urbanism și a autorizațiilor de construcție privitoare la amplasarea de stâlpi de curent, fără a putea identifica aceste documente din care să rezulte că amplasarea stâlpului de curent s-a făcut în baza unei autorizații de construire emisă pentru o persoană fizică pe vreun teren privat sau drum de servitute.

Având în vedere cele arătate mai sus consider că articolul dvs are caracter defăimător și e incomplet, fapt pentru care vă solicit publicarea prezentului drept la replică în forma transmisă.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: