spot_img
spot_img

Ha! Țările care „ne dau lecții” de luptă împotriva corupției sunt campioanele evaziunii fiscale

spot_img

Narcis Someșfălean, om de afaceri, antreprenor și cunoscător într-ale economiei, a publicat în această dimineață un studiu făcut de un site francez de știri, privind sumele pe care fiecare țară din Uniunea Europeană le pierde anual, din cauza evaziunii fiscale.

Știți eternele povești în care diverse țări din Uniune beștelesc România noastră pentru faptul că este coruptă și nu funcționează în ritmul și după „csardașul” uniunii? Ei bine, tocmai acele țări sunt campioanele Europei la evaziune fiscală.

Vorbim despre Italia, Germania și Franța, primele trei în acest top, în care valoarea sumelor pierdute din cauza evaziunii depășește 110 miliarde de euro.

Interesant este că liderul continental, Italia, a declarat deja că intră în recesiune economică și are cele mai draconice politici într-ale taxificării cetățenilor.

Alte trei țări care sunt peste noi, ca valoare a sumelor pierdute din cauza evaziunii fiscale sunt Olanda (da, da, batavii ne bat obrazul și nu ne lasă în Schengen, dar evazionează anual peste 22.2 miliarde de euro), Belgia, Suedia și Danemarca.

Interesant este că ultimele două, adică țările nordice, sunt extrem de lăudate în presa haștagistă drept modele de urmat. N-au cum să fie modele de urmat două țări în care se evazionează aproape 17 miliarde de euro anual.

România noastră se află pe locul al 12-lea în Uniunea Europeană, cu o valoare a evaziunii fiscale de 16.2 miliarde de euro, însă ceea ce este și mai amuzant e faptul că – la noi în țară – campioanele evaziunii fiscale sunt tocmai multinaționalele, cu capital german, francez, italian etc și nu firmele autohtone, care declară și plătesc tot – vezi cazul Dedeman.

Deci, trăgând așa o concluzie grea de înghițit pentru haștagiști, politicile fiscale ale guvernelor social-democrate au favorizat scăderea evaziunii fiscale. Singurele firme care se dedau acestor practici sunt multinaționalele lacome, cu care tocmai social-democrații se luptă, în timp ce politicienii de dreapta le țin spatele. Modelele prezentate de cei din dreapta, adică modelele occidentale nu sunt altceva decât niște fabrici de spălat bani și de eludat bugetul de stat.

Decât mincinos, dar cu imagine bună, mai bine cinstit, dar cu costumul șifonat!

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...

GROAZNIC Bărbat de 70 de ani, călcat de mașină

La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_imgspot_img

Atenție șoferi la drum! COD GALBEN de CEAȚĂ în zona Turda – Câmpia Turzii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă, valabile în orele următoare în...

Comuna Aiton va avea, de departe, cel mai performant dispensar uman din zona Turda – Câmpia Turzii

La sfârșitul lunii noiembrie, edilul comunei Aiton, Nicolae Făgădar, a semnat contractul de finanțare în valoare de 11 miliarde de lei vechi, aferent dotării...

BREAKING! Efectele exploziei de astăzi

ISU Cluj a dat publicității fotografiile care prezintă efectele exploziei produsă astăzi, pe strada Panseluțelor din Turda. Conform informațiilor prezentate de ISU, bărbatul în apartamentul...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: