spot_img
spot_imgspot_img
DEZVĂLUIRIGunoiul din justiție – episodul 1: Facturi fără autorizație de mediu

Gunoiul din justiție – episodul 1: Facturi fără autorizație de mediu

Începem astăzi serialul nostru de mai multe episoade, în care vom evidenția felul în care atât societatea Dandan Tur Construct SRL, cât și Compania de Salubritate din Câmpia Turzii, dar și alte societăți comerciale sunt hărțuite și atacate economic de o societate comercială din Sighișoara, județul Mureș.


Litigiile, insolvențele și scandalurile dintre cele 3 societăți comerciale datează încă din anii 2019 – 2021, însă RefleqtMedia a descoperit o serie de nereguli pentru care Direcția Națională Anticorupție, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara și Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș ar trebui să muncească DIN GREU.


Primul episod vizează felul în care SC Ecosal Schuster SRL Sighișoara a facturat aproape UN MILION DE LEI către Dandan Tur Construct, pentru servicii de depozitare a deșeurilor pe o rampă care NU A AVUT AUTORIZAȚIE DE MEDIU!


Între cele două societăți comerciale s-au desfășurat în intervalul 20.05.2020 și 31.08.2021 raporturi profesionale având ca obiect în principal preluarea și depozitarea deșeurilor menajere. Aceste raporturi au fost legiferate atât printr-un contract de prestări servicii, cât și prin trei acte adiționale, semnate între 2020 și 2021.


Valoarea totală a facturilor emise de Ecosal Schuster către Dandan Tur Construct este de 1.979.248,70 lei, ÎNSĂ din această sumă, nu mai puțin de 949.182,8 lei au fost emise în perioada 28.02.2021 – 31.08.2021, când Ecosal Schuster NU AVEA AUTORIZAȚIE DE MEDIU pentru administrarea rampei de deșeuri de la Sighișoara.


Ecosal Schuster SRL ȘTIA încă din 24.02.202 că nu va mai avea autorizație de mediu, prin decizia APM Mureș, cei de la Ecosal încunoștințând Primăria Sighișoara despre acest lucru și cerându-le să le aprobe o mărire a tarifului practicat, pentru a putea depozita deșeurile la Sânpaul.


Totuși, această încunoștințare nu s-a făcut și către parteneri, în speță – către Dandan Tur Construct, cărora le-au facturat servicii pentru următoarele 6 luni.


Societatea patronată de Dan Turcu și coordonată de Valer Turcu a făcut solicitare către Tribunalul Specializat Mureș să ANULEZE facturile emise de Ecosal Schuster SRL în perioada în care nu a avut autorizație de mediu, însă până în acest moment, Tribunalul Spcializat Mureș ține parte firmei sighișorene. De altfel, judecătorul care gestionează întregul dosar de la Tribunalul Specializat Mureș a făcut mai multe concesii fimei sighișorene – dar, despre acestea, în episoadele viitoare.


Tot atunci veți afla cum cere Ecosal Schuster FALIMENTUL Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii, deși NU A AVUT RAPORTURI COMERCIALE cu această societate și veți afla și despre problemele legale pe care le are judecătorul Florin Lupașcu, de la Tribunalul Specializat Mureș.

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

A fost dezvăluit Marele Plan al NATO pentru un război împotriva Rusiei: este pregătit minuțios de 14 ani

Țările NATO au început să se pregătească pentru confruntarea cu Rusia și revenirea...

Vezi ce au decis judecătorii despre violatorul de la Câmpia Turzii

Astăzi, Judecătoria Turda a trebuit să stabilească dacă Nicolae...

⚽Pe Stadionul „Mihai Adam” a revenit farmecul competițiilor sportive

🏐În acest week-end, baza noastră sportivă a găzduit primul...

Tinichigiu din Câmpia Turzii, în arest preventiv după ce a condus beat sau drogat

Un tinichigiu din Câmpia Turzii, specializat în reducerea efectelor...

Colegiul Tehnic Victor Ungureanu, in finala Early Innovators

Astăzi s-a desfășurat Finala Early Innovators - Business Plan...

Noi fonduri de la Consiliul Județean Cluj pentru Spitalul „Dr. Cornel IGNA”

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare...

💯Am mărit bugetul programului „Școală după Școală”

❗La inițiativa domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, Consiliul Local...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: