spot_img
spot_img

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN FRAUDE INFORMATICE, DESTRUCTURATĂ

spot_img

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 12 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de fraudă informatică şi constituire a unui grup infracţional organizat. Au fost ridicate sisteme informatice şi bani, iar 22 de persoane au fost conduse la audieri.

La data de 5 septembrie 2018, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Constanţa, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în fraude informatice.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2015, 7 persoane ar fi constituit o grupare de criminalitate organizată şi ar fi postat, pe site-uri de vânzări on-line din America de Sud, anunţuri privind vânzarea unor bunuri, inexistente în realitate (în special autoturisme) şi a fi comunicat, potenţialilor clienţi, prin intermediul poştei electronice sau prin SMS, informaţii eronate privind modalitatea de achiziţie, plata sau transferul bunurilor respective.

Ulterior, victimele ar fi fost determinate să vireze diferite sume de bani în conturi bancare deschise în ţară şi în străinătate.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice (laptop-uri, hard disk-uri, telefoane mobile, suporturi optice, cartele SIM și memory stick-uri) în legătură cu care există bănuiala că ar fi fost folosite în activitatea infracţională, precum şi sume de bani (84.150 de lei, 5.500 de euro, 820 de lire sterline şi 500 de USD).

În cauză, au fost audiate 22 de persoane, iar faţă de 4 dintre persoanele vizate de anchetă, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
La acţiune au participat şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Sibiu, Vâlcea, Gorj, Bucureşti şi Constanţa, precum şi poliţişti ai serviciilor pentru acţiuni speciale şi jandarmi.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

Politistii au luat la control comerciantii ilegali de artificii

Polițiștii din Alba au continuat controalele la societățile comerciale...

Mormant PROFANAT la Luncani

O persoana de sex feminin din Luncani, comuna Luna,...

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

DOCUMENT: Cum își bate MDRAP joc de Turda prin programul Start-up nation

Programul „Start-up nation” tinde să devină intangibil pentru antreprenorii...

„Super” Progresul Boian surclasează Șoimii și se îndreaptă spre Liga a 4-a

De departe, cea mai în formă, puternică și bine...

Blazonul și etatea vă OBLIGĂ să respectați legea, domnule Moldovan

De departe, omul care este apreciat a fi printre...
spot_img
spot_imgspot_img

Autostrada Campia Turzii – Targu Mures – RUSINE NATIONALA

Un nou episod din seria "Rușini Naționale" regizată de Ministerul Transporturilor România și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere: astăzi avem ciotul de...

Accident HORROR pe Centura Vâlcele – Apahida / multiple victime

În urmă cu aproape o oră, pe Centura Vâlcele - Apahida s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea gravă a mai multor victime. Din...

La Cluj s-a creat un grup de solidaritate civică pentru criza provocată de CoronaVirus

În vremuri de criză e nevoie de implicare și solidaritate! Odată cu trecerea țării la scenariul 3 al crizei Corona Virus, s-a format în...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: