spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Grupare de proxeneți și traficanți de țigări de contrabandă, destructurată de polițiști

spot_img

4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Sume de bani, în lei și monedă străină, 400 de țigarete netimbrate, precum și alte bunuri au fost ridicate de polițiștii din Mureș, în urma unor percheziții domiciliare desfășurate la două cluburi de noapte și la locuințele mai multor persoane, din județul Mureș, bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism.
La data de 18 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române, au efectuat 7 percheziții la două cluburi de noapte din municipiul Tîrgu Mureș și la locuințele mai multor persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în comiterea infracțiunii de proxenetism.

În urma perchezițiilor polițiștii au identificat și ridicat diverse sume de bani, respectiv 8.600 de lei, 220 de euro, 175.000 de forinți, 100 de lire irlandeze, despre care există indicii că ar proveni din practicarea prostituției.
Totodată, au fost ridicate înscrisuri privind achiziția unor imobile de pe raza județului Mureș, suporți de stocare a datelor informatice și 400 de țigarete netimbrate.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit că membrii grupării ar fi folosit ca paravan un club de noapte, iar prin intermediul acestuia ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către animatoare. De asemenea, a mai rezultat faptul că asupra dansatoarelor din club, în special asupra acelora care practicau prostituţia, ar fost exercitate constrângeri constând în ameninţări cu acte de violenţă şi violenţe fizice.

19 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, 4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, precum și jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Tîrgu Mureș.

Cercetările sunt desfășurate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureș.

spot_img
spot_img
spot_img