spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Ucigasul de la Turda – arestat preventiv

RefleqtMedia a aflat noi detalii despre omorul care a...

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

Grădinița Prichindelul Isteț dezvoltă pasiunile în domeniul STEM ale preșcolarilor!

Pentru a dezvolta o generație de preșcolari îndrăgostiți și pasionați de științele exacte, Grădinița Prichindelul Isteț lansează proiectul „Savanții Isteți” finanțat prin programul @Start ONG, lansat de @Kaufland România și implementat de asociația @Act for Tomorrow! Prin experimente științifice distractive, grădinița urmărește atât formarea unor pasiuni de succes în rândul preșcolarilor, cât și să contribuie la combaterea stereotipurilor de gen.

„Urmează-ți pasiunea” este un sfat pe care toți elevii îl primesc încă de mici, însă rareori au cu adevărat ocazia să își construiască o pasiune. Adevărul este că de de prea multe ori, fetelor li spune că nu sunt potrivite în științe, iar mulți copii nu au parte încă de mici de experiențe educaționale în domeniu. Aceștia nu prea au ocazia să își dezvolte pasiunea pentru științe și să vadă fascinantul din domeniu, pentru o posibilă viitoare carieră de succes.

Printr-un mini-festival al științelor în grădiniță, preșcolarii vor observa experimente și potențialul distractiv al științei pentru a prinde drag de domeniu!

Printr-o campanie de conștientizare online, vor aborda problematica egalității de gen și vor ajuta părinții cu sfaturi și metode prin care să-și sprijine fetele pentru a-și dezvolta interesul în științe!

În toamnă, noul an școlar va începe cu formarea educatorilor în oferirea de experiențe deosebite în domeniul STEM prin experimente și un sistem holografic machetă a Sistemului Solar!

Grădinița Prichindelul Isteț va face știința un domeniu distractiv prin joc și experimente, va transforma sute de preșcolari în mici „savanți isteți”, pasionați de științe și fete care au curaj să se dezvolte în domeniul STEM!

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Rămâneți la curent cu activitățile din proiect pe paginile de social media ale grădiniței, pe Facebook – Grădinița Prichindelul Isteț Turda și pe Instagram – @prichindelulistetturda!

Grădinița „Prichindelul Isteț” este o poartă spre o altă lume, o lume a copilăriei, a frumosului și a bucuriei nemărginite. În fiecare an pornim împreună într-o nouă aventură, presărată cu distracție, provocări, zâmbete și momente fericite.

Date de contact:

Nume: Lubiana Bunea

Funcție persoană de contact: Director

Număr de telefon: 0264 323 997

Adresă de e-mail: gradistet@yahoo.com.

spot_img
spot_img