fbpx
spot_img

Gheparzii Transilvani, alături de partenerii NATO, la o manifestare în Polonia

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Detașamentul de Apărare Antiaeriană ,,Gheparzii Transilvani” împreună cu militari americani, britanici și croați din cadrul Grupului de Luptă din Polonia au fost alături de partenerii polonezi din Brigada 15 Infanterie Mecanizată care au organizat o serie de activități și evenimente, cu ocazia celebrării a 28 de ani de la înființare.
 
A avut loc o ceremonie militară în centrul orașului Orzysz la care au participat personalități militare şi civile din structuri ale ministerului de apărare polonez, comandanți de mari unități şi unități, cadre militare în rezervă şi retragere, reprezentanți ai administrației publice locale şi ai unor instituții publice.
 
La 15 iulie 1995 Brigada 15 Infanterie Mecanizată a luat ființă prin decizia Ministerului Apărării și a preluat tradițiile bogate ale unor unități glorioase în luptă datând încă din anul 1914. Tot în anul 1995 i s-a acordat numele distinctiv „GIŻYCKA” și numele Zawisza CZARNY, iar data sărbătorii anuale a fost stabilită la 15 iulie în memoria bătăliei de la Grunwald, din anul 1410, una dintre cele mai mari bătălii ale evului mediu european, între Regatul Poloniei, Marele Ducat al Lituaniei și aliații lor și cavalerii teutoni.
 
Pe câmpurile Bătăliei de la Grundwald a fost organizată o expoziție de tehnică militară și o nouă ceremonie la care, de această dată, militari au prezentat onorul alături de cercetași. Ziua a continuat cu punerea în scenă a marii bătălii, cel mai mare fenomen din Europa privind reconstrucția istorică a Evului Mediu ce a devenit unul dintre cele mai faimoase evenimente istorice, patriotice și culturale din Polonia.
 
Începând cu luna aprilie, timp de aproximativ 6 luni, contingentul românesc ,,Gheparzii Transilvani”, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” se instruiește într-un mediu multinațional alături de aliații grupului de luptă din Polonia, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite.
Foto: Liviu Burtică
spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Magazin din Campia Turzii, amendat dupa ce vindea haine contrafacute

Magazinul Gamos Com din Campia Turzii, situat pe strada Vasile Alexandri, nr. 7A, s-a ales cu amenda din...

I&C Transilvania Constructii angajeaza deservent incarcator frontal

S.C. I&C Transilvania Constructii S.R.L. angajează Volist - Deservent încărcător frontal.   Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Cerinte:     experiență manipulare încărcător...

Transilvania Impact angajeaza la Campia Turzii

Angajam excavatorist cu experiență. Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Informații la telefon: 0760 233 617. resurseumane@transilvaniaimpact.ro  . . . #angajari #locuridemunca #transilvaniaimpact #icti

Pompierii clujeni atrag atenția! Incendiile de vegetație pot ucide!

Numai anul trecut am intervenit în județul Cluj la peste 900 de incendii de vegetație uscată, fiind printre...
%d bloggers like this: