spot_img

Gheorghe Funar aruncă „bomba” – Iisus Hristos era geto-dac?

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Cartea „Aflăm adevărul despre biografia Fiului lui Dumnezeu?” scrisă de fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, aduce în discuție o posibilitate intens discutată în spațiul academic și non-academic român.

În această carte, publicată de Funar în 2017, apare o teorie potrivit căreia atât cei trei magi de la răsărit, care au venit la Iisus Hristos, în ziua nașterii sale, cât și însuși Iisus … ar fi GETO-DACI!

De asemenea, Funar afirmă că aurul găsit în sarcofagul lui Tutankamon ar proveni … de la Roșia Montană.

Nu în ultimul rând, Funar vorbește despre „tăblițele de la Sinaia” drept izvor care ar atesta o legătură între Iisus Hristos și Geto-Dacia Edemică.

„La Geto-Daci și în toată lumea antică, ziua de 25 decembrie era marea Sărbătoare a Luminii, când durata zilei începe să crească și scade durata nopții.


La strămoșii noștrii Geto-Daci și în Adevărata Țară Sfântă, în Geto-Dacia Edenică, nu a existat niciodată acest obicei pe care îl practică adepții Talmudului și ai Torei. Pe cale de consecință, se impune revenirea la sărbătorirea în prima zi a Anului Nou numai a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, așa cum este tradiția noastră strămoșească.


Este de neînțeles de ce, pentru aflarea Adevărului privind Nașterea Fiului lui Dumnezeu, nu sunt valorificate informațiile extrem de prețioase oferite de plăcile de aur și cele de plumb găsite la Sinaia, în anul 1875. De asemenea, sunt ignorate dovezile existente în fresca din Ravenna (Italia), în privința celor trei magi de la Răsărit, care sunt îmbrăcați în portul Geto-Dac, având pe cap căciuli de tarabostes daci. Cei trei magi au dus Fiului lui Dumnezeu aur, smirnă și tămâie. Colinda ”Hristos s-a Născut” confirmă acest Adevăr astfel: „Păstorii cu fluierile, Pre-El îl măresc./Și ca la nou Împărat/Daruri îi cinstesc: Aur, smirnă și tămâie/Mila Domnului să fie/ Mila Lui cu lumea toată/ Și până-n vecie”. Darurile erau din Geto-Dacia? Aurul era de la Roșia Montană la fel ca și cel găsit în piramidele din Egipt și în mormântul lui Tutankamon? Smirna și tămâia erau medicamente cunoscute și folosite în medicina Geto-Dacilor.


Istoricii s-au străduit și au aflat biografiile Faraonilor Egiptului (cu 3000-1000 de ani î.Hr.) și ale Împăraților Imperiului Roman (cu câteva sute de ani î.Hr. și d.Hr.) și le-au înscris în manualele de istorie. Adevărata Biografie a Fiului lui Dumnezeu nu i-a preocupat! De ce este prohibit Adevărul despre Fiul Omului, Învățătorul iubirii, Păstorul din Neamul oierilor? Cine și cu ce scop a căutat să fie distruse sau ascunse dovezile arheologice și documentele referitoare la Ili – Iisus Hristos? Cine l-a determinat pe împăratul Traian să distrugă Centrul Spiritual al Antichității din Munții Orăștiei, în urma primului război religios din lume?”, se arată în descrierea cărții scrise de Gheorghe Funar.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

EXCLUSIV: Iată DE CE se va dizolva SC Administrarea Patrimoniului Imobiliar Turda SRL

Astăzi, în spațiul public a „explodat” ideea potrivit căreia SC API Turda SRL, societate care administrează parcările din...

De ce nu a raportat șeful IPJ Cluj incidentul mortal de la Papahida?

La această întrebare va trebui să răspundă Mircea Rus, șeful IPJ Cluj, după ce Ministerul de Interne a...

Polițiștii au pus lacătul pe DiscoTop40 – vezi de ce!

În cursul nopții trecute, la Discop Top 40 Tritenii de Jos era o petrecere în plină desfășurare. După miezul...

Se confirmă teoria unei mâini criminale, în incendiul de pe Nicolae Teclu

Prima teorie, lansată chiar de către vecinii celor 6 victime decedate în incendiul de acum două săptămâni, de...
spot_img

EXCLUSIV: Fenomenul „zombie” a reapărut, la Turda

https://youtu.be/t_gn29GOCak N-a trecut nici măcar un an de când se preconiza că, odată cu arestarea lui Sorin Scrob, se va termina și valul de tineri...
%d bloggers like this: