19.4 C
Turda
Friday, July 22, 2022
spot_img
HomeOPINIEGeorgiana Kaczka: Municipiul Câmpia Turzii susține elevii cu performanțe excepționale la învățătură

Georgiana Kaczka: Municipiul Câmpia Turzii susține elevii cu performanțe excepționale la învățătură

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Proiectul de hotărâre prin care Municipiul Câmpia Turzii încurajează și susține performanțele educaționale excepționale ale elevilor a fost votat în unanimitate de Consiliul local. Proiectul pe care l-am inițiat alături de colegul meu Cătălin Moldovan creează contextul și metodologia pentru acordarea granturilor pentru premierea elevilor cu rezultate excepționale la Bacalaureat, Evaluarea Națională, olimpiade sau concursuri naționale și internaționale.

Pe scurt, prin acest proiectul de hotărâre, Primăria și Consiliul local recompensează financiar elevii care obțin rezultate excepționale la olimpiadele școlare (faza internațională), concursurile internaţionale şi naţionale, examenul de evaluare națională și examenul de bacalaureat, în semn de apreciere pentru efortul depus dar și mulțumire pentru exemplul pe care îl dau comunității. De asemenea, am propus și recompensarea profesorilor care s-au ocupat de pregătirea elevilor pentru componentele menționate anterior.

Hotărârea Consiliului local reprezintă un preambul care va permite inițierea proiectelor de hotărâre pentru acordarea recompenselor financiare propuse drept premiu elevilor, dar și a profesorilor care i-au coordonat.

Am ținut mult să văd acest proiect realizat, iar după o lungă perioadă de consultări cu diverse instituții și factori de decizie, iată că astăzi a ajuns în fața consilierilor locali. Este de datoria noastră ca aleși locali să găsim soluțiile cele mai potrivite pentru binele comunității. Educația stă la baza oricărei comunități prospere și dezvoltate, iar investiția în educație e una sigură pe termen lung deoarece dă tuturor șansa la un trai mai bun din toate punctele de vedere.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: