fbpx
spot_img

Georgia Kaczka, PNL Câmpia Turzii: Ce înseamnă de fapt adoptarea Rezoluției privind aderarea României la spațiul Schengen? Ce urmează?

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Rezoluția privind aderarea României la spațiul Schengen a fost adoptată ieri în Parlamentul European cu o majoritate covârșitoare. Însă, acesta este numai un pas din întreg procesul de aderare.
 
Prin rezoluția adoptată cu 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri, deputații europeni solicită Consiliului Europei adoptarea deciziei de aderare a României și Bulgariei în spațiul Schengen până la sfârșitul anului 2022. Ca să punem lucrurile în context, în acest moment dintre statele membre numai România, Bulgaria, Croația, Cipru și Irlanda nu fac parte din spațiul Schengen, însă sunt câteva state din afara Uniunii care sunt incluse: Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein)
 
Acest lucru va elimina controalele asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele țări începând cu anul 2023 (acestea au îndeplinit de mult timp condițiile, însă Consiliul Europei nu a luat încă o decizie în acest sens).
 
Aderarea unor noi țări la spațiul Schengen necesită o decizie unanimă a Consiliului Europei.
 
Prin urmare, este important să înțelegem că această rezoluție adoptată ieri este un pas înainte pentru aderarea României la spațiul Schengen însă decizia finală este în mâinile Consiliului Europei. O decizie pozitivă va plasa țara noastră într-o nouă dinamică economică, socială și politică în cadrul Uniunii Europene.
spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Accident pe dealul Feleacului

Un logan a ajuns cu roatele în sus, după o manevră eronată, pe dealul Feleacului. „A fost vorba despre...

Zona Protejată Cheile Turzii este reglementată urbanistic de către Consiliul Județean Cluj

Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) Cluj, constituită în cadrul Consiliului Județean și condusă de...

Campania „Comune Curate” vine la Săndulești

În perioada 29 - 30 martie, ECOTIC Transilvania va colecta Deșeuri Electrice, Electronice și Electrocasnice, de pe raza...

ABUZ al Poliției Locale Turda – l-au amendat deși a vrut să-și repare greșeala – video

Polițiștii locali din Turda s-au transformat din oameni ai legii, în perceptori de amenzi date cvasi-abuziv. Un turdean s-a...
%d bloggers like this: