spot_img
spot_img

Georgia Kaczka, PNL Câmpia Turzii: Ce înseamnă de fapt adoptarea Rezoluției privind aderarea României la spațiul Schengen? Ce urmează?

spot_img
Rezoluția privind aderarea României la spațiul Schengen a fost adoptată ieri în Parlamentul European cu o majoritate covârșitoare. Însă, acesta este numai un pas din întreg procesul de aderare.
 
Prin rezoluția adoptată cu 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri, deputații europeni solicită Consiliului Europei adoptarea deciziei de aderare a României și Bulgariei în spațiul Schengen până la sfârșitul anului 2022. Ca să punem lucrurile în context, în acest moment dintre statele membre numai România, Bulgaria, Croația, Cipru și Irlanda nu fac parte din spațiul Schengen, însă sunt câteva state din afara Uniunii care sunt incluse: Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein)
 
Acest lucru va elimina controalele asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele țări începând cu anul 2023 (acestea au îndeplinit de mult timp condițiile, însă Consiliul Europei nu a luat încă o decizie în acest sens).
 
Aderarea unor noi țări la spațiul Schengen necesită o decizie unanimă a Consiliului Europei.
 
Prin urmare, este important să înțelegem că această rezoluție adoptată ieri este un pas înainte pentru aderarea României la spațiul Schengen însă decizia finală este în mâinile Consiliului Europei. O decizie pozitivă va plasa țara noastră într-o nouă dinamică economică, socială și politică în cadrul Uniunii Europene.
spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

3 copii au fost raniti in accidentul de aseara, de la Turda

La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei...

Haita de 7 maidanezi, pe strazile Turzii

Oare Turda nu mai are serviciu de ecarisaj? O haita...

Cand umanitatea depaseste orgoliile! U Cluj strange fonduri pentru bebelusul unui fost CFR-ist

”U” este alături de Tiago Miclăuș! 🙏🏼 🏁 FC Universitatea...

Ce de gasca sunt parlamentarii puterii cu mafia gunoaielor

Ce s-a întâmplat astăzi în comisia de mediu este...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Cel mai mic numar de vindecari de Covid19 din ultima saptamana

Desi trendul epidemiei de Covid19 este unul descrescator, din...

Obiceiurile oamenilor bogați: află pe care le ai și tu!

Probabil că nu numai o dată, te-ai întrebat cum...

Elevii de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” au făcut cursuri cu o profesoară din Ucraina

Elevii Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii au...
spot_img
spot_imgspot_img

Medicamentul folosit inclusiv LA CLUJ pentru tratarea Covid-19 a fost interzis în Franța

Toți cei 475 de pacienți vindecați de Covid-19 la Cluj Napoca au fost tratați cu hidroxyclorchină sau „Plaquenil”, medicament utilizat în special în tratarea...

Clujul „digital” – Coadă STUFOASĂ la Casa de pensii din Cluj Napoca

„Dosarele online se depun la etajul al 2-lea” - este o glumă tot mai utilizată de românii care văd „adevărata față a digitalizării”. Într-o perioadă...

Lansare proiect “RESTAURAREA, CONSERVAREA ȘI REABILITAREA CLĂDIRII FOSTEI JUDECĂTORII (P-ȚA REPUBLICII NR. 5) ȘI REDESTINAREA EI CA CENTRU DE CULTURĂ, ARTĂ ȘI TRADIȚII”

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării si Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: