fbpx
spot_img
spot_img

Gara din Aiud a fost renovată de un grup de elevi

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Gara CFR din Municipiul Aiud este una dintre principalele opriri din cadrul unei curse feroviare prin Transilvania.

Un loc plin de legende și povestiri, cu mici, bere și „batiste în larevedere” – vorba lui Tudor Gheorghe, un loc care – asemeni altor stații CFR din România, a ajuns de izbeliște.

Asta până în această lună, când un grup de elevi ai Colegiului Național „Bethlen Gabor” a pus mână de la mână pentru a restaura, din punct de vedere peisagistic, acest locaș al amintirilor.

„Pe vremuri gara avea o grădină, un parc minunat cu flori. Din câte am aflat de la bătrânii din municipiul nostru, a și fost premiată pentru frumusețea și eleganța parcului și a aranjamentelor florale din apropierea clădirii. Atunci era îngrijită chiar de propriul ei grădinar. Am dorit să aducem înapoi ceva din acele vremuri și să înfrumuseţăm cât de cât gara. Mai este mult de lucru, dar am făcut primul pas și dorim să atragem atenția autorităților și localnicilor asupra faptului că gara noastră cândva era un loc frumos, aranjat, un punct important de întâlnire, una dintre cele mai frumoase locuri din oraş, și că ar trebui să se facă ceva pentru ea”, a declarat profesorul Galambfalvi Angyalka, coordonatorul activității, pentru Aiud Info.

sursa foto: Aiud Info

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: