spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Haha, chiar credeați că PSD și PNL se urăsc?

Hai să vedeți cum o să reușesc, prin acest...

👥Parteneriatele generează performanță! Vă mulțumim!

🎓Educația este unul dintre pilonii esențiali ai unei societăți...

Iată cum s-a petrecut accidentul de la Copăceni

IPJ Cluj a prezentat detalii despre dinamica accidentului rutier...

ATENȚIE! Restricțiile pe A3, Gilău, continuă

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a remis...

Fost chiriaș a distrus bunurile dintr-un apartament

Fost chiriaș a pătruns prin efracție și a distrus...

Fostul șef al Judiciarului din Câmpia Turzii CONTESTĂ modificările la Codul Rutier

OUG 84/2024, decizia luată de Guvern prin care ți se face dosar penal dacă refuzi să fii testat cu drug-test, a împărțit lumea în două tabere.

Pe de o parte sunt polițiștii activi și unii dintre șoferi, care spun că modificările aduse la Codul Rutier sunt benefice, iar pe de altă parte sunt foști polițiști și oameni care consideră că această Ordonanță de Urgență a Guvernului este, la fel ca multe dintre ele, o mizerie!

Unul dintre contestatarii OUG 84/2024 este fostul șef al Judiciarului din Poliția Câmpia Turzii, colonel în rezervă, Ioan Bakoș. Acesta consideră că OUG 84/2024 este un mijloc prin care se calcă în picioare democrația.

„In data de 28.06.2024 a fost adoptat OUG mai sus menționat conform căruia dacă refuzi sa te supui unui test antidrog cu aparatul drog test chiar dacă soliciți să îți fie recoltate probe biologice rămâi fără dreptul de a conduce auto . Stau puțin și mă gândesc cum vine asta ? Suspendarea dreptului de a conduce auto alături de sancțiune contravențională ( amenda)este o măsură care se ia în situația în care ai fost depistat conducând sub influența alcoolului sau altor substanțe iar fapta nu constituie infracțiune . Atunci chiar dacă eu nu am consumat nici una din substanțele mai sus menționate însă refuz testarea , testare despre care știm ca da foarte multe rezultate fals pozitive și a cărei rezultate nu poate fi folosită ca probă ci trebuie certificată de un specialist toxicologic din cadrul unui IML , și cer să îmi fie recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate de către specialistul din cadrul IML dacă am consumat sau nu droguri, mie îmi este suspendat permisul până la primirea rezultatelor . Cu alte cuvinte sunt declarat vinovat până ce o să îmi probez nevinovăția . Ceva ca în evul mediu , pe când proba focului sau proba apei domnilor guvernanți ca de prezumția de nevinovăție nu mai beneficiem .”, a declarat Bakoș.

De fapt, prezumția de nevinovăție nu a existat NICIODATĂ în România. Să nu uităm, dragi prieteni, că într-o conferință de presă susținută la Câmpia Turzii, actuala „ministră” a Justiției, Alina Gorghiu, afirma că Victor Ponta „trebuie să-și dovedească nevinovăția”. Nu cumva era invers, că procurorii trebuie să dovedească vinovăția cuiva?

Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img