fbpx
HomeDEZVĂLUIRIFoștii pedeliști iau tot caimacul de la Câmpia Turzii - a doua...
spot_img
spot_img

Foștii pedeliști iau tot caimacul de la Câmpia Turzii – a doua licitație câștigată de MBS Group în 2 săptămâni

- Publicitate -
spot_img

Firma MBS Group a câștigat 2 licitații, în 2 săptămâni, pentru lucrări la Câmpia Turzii care valorează nu mai puțin de 7 milioane de euro.

Prima licitație, în valoare de 8 milioane de lei, vizează construirea Bazinului Didactic de Înot de la Câmpia Turzii, finanțat prin Compania Națională de Investiții.

Cea de-a două licitație vizează lucrările de reabilitare și modernizare a Complexului de Agrement „3 lacuri”, contract în valoare de 25.248.781 lei fără TVA.

Patronul firmei este fostul consilier local PDL din Turda, Gabriel Silaghi, un om al cărui „palmares” este demn de un film de Oscar.

„Fostul consilierul local PD-L din Turda, Gabriel Silagy, a cîştigat, potrivit unei anchete realizată de Gazeta Sporturilor, un număr mare de contracte cu statul, de zeci de milioane de euro, pentru realizarea de bazine şi patinoare. 

Majoritatea licitaţiilor cîştigate de firma lui Silagyi au fost organizate în mandatul Sorinei Plăcintă. Într-un interviu televizat, Plăcintă a declarat că a „moştenit” un referat de necesitate de la predecesoarea sa de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Firma lui Gabriel Silagyi a câştigat construirea a şase din cele şapte patinoare artificiale realizate în ţară cu bani de la Compania Naţională de Investiţii pe vremea când compania era coordonată de Elena Udrea, fiecare dintre acestea fiind evaluate la 150.000 de euro. Cu toate acestea, sursele GSP susţin că un asemenea patinoar nu ar avea cum să coste peste 40.000. În plus, MBS Group Turda SRL a mai cîştigat peste 10 milioane de euro din construcţia patinoarului olimpic din Braşov, deşi, iniţial, acesta fusese evaluat la doar 8 milioane. Lucrările au fost atribuite de ministerul Dezvoltării, condus la acea dată de Vasile Blaga.”, scrie Gazeta de Cluj.

Gabriel Silaghi, patronul MBS Group și omul alături de care, cu emfază, s-a pozat astăzi primarul de la Câmpia Turzii, a fost urmărit de DNA în mai multe dosare penale.

Ce spuneau procurorii despre Gabriel Silaghi în dosarul Mită la CJ Cluj

”Există indicii că, în contextul elaborării proiectului ce a stat la baza HCJ 210 din 28 august 2012 pentru modificarea şi completarea HCJ 225 din 22.11.2007 privind aprobarea cofinanţării proiectului „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor”, proiect aflat în derulare la nivelul instituţiei judeţene, suspectul Teaha Mihai, avocat în Baroul Cluj şi consilier apropiat al preşedintelui CJ Cluj, i-a propus acestuia ca în cadrul cheltuielilor decontate din sumele acordate de CJ Cluj de la buget pe partea de participare la cheltuielile neeligibile să fie alocată în plus suma de 101.449,62 lei, ce urma a fi justificată fictiv prin emiterea unor facturi către antreprenorul MBS Group SRL de către societatea Desk Impex SRL Sighişoara, societare ce aparţine numitului Băicoci Gheorghe, tatăl lui Băicoci Alin, apropiat al avocatului Teaha Mihai şi al preşedintelui CJ Cluj.
Fiind de acord cu propunerea făcută, suspectul Uioreanu Horea Dorin a întreprins demersurile necesare şi finalizate la data de 28 august 2012 când a fost adoptată HCJ 210 pentru aprobarea cofinanţării proiectului ”Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor”, prin care s-a alocat de la bugetul CJ Cluj suma totală de 12.311.229,89 lei fără TVA.

sursa: https://gazetadecluj.ro/document-exclusiv-dna-confirma-urmarirea-penala-cauza-rachitele-ic-ponor-este-vizat-baronul-pdl-de-turda-gabriel-silgyi/

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: