spot_img

Foștii aliați ai primarului turdean s-au întors împotriva lui

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În mandatul 2016-2020, doi consilieri locali s-au numărat printre principalii „aplaudaci” ai edilului turdean.

Este vorba despre Doru Anca, de la PRM și Adrian Nap, de la PMP. Ambii îl susțineau pe Matei și-i votau toate proiectele de hotărâre, făcând parte din garda praetoriană a primarului.

Timpul a trecut, Anca a ieșit din configurația politică turdeană, iar Nap a intrat în opoziție, astfel că acum, ambii încearcă din răsputeri să arunce cu noroi în Cristian Matei.

Adrian Nap a dat o declarație social-media, chiar în această după amiază, în care aduce acuzații grave primarului turdean.

Primarul Matei Cristian s-a ascuns în spatele consilierilor PNL, pe care i-a pus să dea replici! Deja e speriat că tot mai mulți turdeni îl vor demis!

Pe scurt: primarul zice că președintele PMP Turda a mințit când a spus că 7 proiecte au termenele inițiale depășite. Ca probă, primarul prezintă alte termene, fără să precizeze că termenele prezentate sunt… PRELUNGIRI ale termenelor inițiale! Tocmai pentru că nu a fost în stare să le termine la timp!!!
 
Adrian Nap, președinte PMP Turda: ”Dacă primarul consideră că eu mint și nu datele prezentate de mine sunt termenele inițiale anunțate pentru finalizarea proiectelor, îmi dau demisia din Consiliul Local! Dar dacă din dovezi și probe rezultă că el a mințit, că datele prezentate de noi erau termenele inițiale, care au primit prelungiri tocmai pentru că nu au fost finalizate (e păcat să pierdem banii europeni, din cauza unui primar care nu face față), își dă demisia din funcția de primar, gest pe care-l așteaptă mii de turdeni?”.
 
Să luăm un caz concret și cunoscut de turdeni: strada 22 Decembrie 1989 (în celelalte cazuri, până la totalul de 7 proiecte, situațiile sunt similare).
Strada face parte din proiectul ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a Municipiului Turda”, în valoare de 4.833.552,52 euro (25.110.602,64 lei). Primarul zice în comunicatul consilierilor PNL că data de finalizare este 30.09.2022. Fals! Sau incomplet! Data de finalizare inițială a fost 31.12.2021! Dovada este chiar în anunțul pe care Primăria Turda l-a publicat pe siteul propriu, la lansarea proiectului (am pus foto).
 
Termenul inițial de finalizare a fost 31.12.2021. Întrucât nu a fost în stare să finalizeze lucrările la timp, primarul a solicitat o prelungire a acestui termen, care a fost acordată conform Notei OI NR. ADR NV:198442/17.11.2021, până la 30.09.2022.
 
Proiectul a fost lansat în 31 iulie 2018. Buget: 4,8 milioane de euro, din care se scad aproximativ 1 milion de euro pentru 2 autobuze achiziționate și rămân 3,8 milioane de euro. Până la 31.12.2021 au fost 3 ani și 5 luni. În tot acest timp, nu a fost în stare să finalizeze de asfaltat strada (care era singura în acest proiect). O stradă de 1,575 km în 3 ani și jumătate!!! Toți turdenii știu cum s-au tărăgănat lucrările acolo și ce proastă calitate s-a făcut, cu ”firmele de casă”. Nu e nevoie să mai dezvoltăm subiectul.
La fel cu grădina zoologică. În luna ianuarie 2020 primarul Matei Cristian a făcut o conferință de presă, în care s-a lăudat că a obținut o fazare a proiectului (prelungirea termenului de finalizare) până la data de 31.12.2021 (termenul anunțat de primar, pe care acum nu-l mai recunoaște și spune că este 31.12.2023!). Și mai spunea că va organiza o nouă licitație, ceea ce nu s-a întâmplat din ianuarie 2020 și până acum, timp de 2 ani. Pentru că nu a fost în stare!
 
Ce spunea presa: “Suntem în procesul de elaborare a documentelor pentru a organiza această licitație privind continuarea lucrărilor la grădina zoologică și, în paralel, cred că o să reușim să obținem fondurile necesare de la Ministerul Mediului pentru finalizarea proiectului.“, a precizat Matei Cristian în cadrul conferintei de presă susținută, joi, 16 ianuarie 2020.”
 
Domnule primar, chiar nu mai aveți pic de rușine? Pentru ce sunteți plătit din banul public cu peste 160.000 de lei pe an? Doar ca să vă cumpărați terenuri în intravilanul localității? (de când e primar, Matei Cristian și-a cumpărat în jur de 1500 mp de teren în intravilan). Sau pentru a vă face treaba și pentru a sluji interesul cetățenilor?
 
Poate că aveți o vârstă și ați obosit… Nu e condamnabil! Condamnabil e că vă țineți cu dinții de scaunul din Primărie, în loc să vă dați demisia și să faceți bucuroși mii de turdeni care nu mai suportă nesimțirea cu care le-ați majorat impozitele, incompetența pe care o manifestați în gestionarea proiectelor europene făcute de angajații din Primărie (cărora le-ați furat munca, spunând că sunt creațiile primarului) și tupeul cu care mințiți și vă contraziceți singur, atunci când vi se arată adevărul în față!
 
Dați-vă demisia, domnule primar și faceți fericiți mii de turdeni! Până nu vă dau ei jos! Că o vor face! Că s-au săturat!”, a declarat Nap.
 
De asemenea, Doru Anca a prezentat o declarație în care-i dă dreptate lui Nap, cu toate că felul lui Doru Anca de a scrie pe facebook ne lasă „paf”.
 
Referitor la intarzierea aplicariiproiectelor de investitii consilierul NAP are mare dreptate mai ales incazul proiectului care face obiectul GRADINA ZOOLOGICA TURDA Acest proiect a fost in dezbatere publica mai ales desfiintarea serviciului ZOO din initiativa PRIMARULUI .Intrucat consilierii UDMR au fost presati de mai sus se risca ca HCL sa nu treaca de aceea se tot amana acest proiect in special datorita valorii terenului pecare se pot construii diferite vile de vacanta care te fac OM pe toata viata Voi solicita pelegea 5442001 sa mi se prezinte exact motivele amanarii si mai ales de ce proiectul nicila aceasta data nu afost depus la minister.”, a declarat Anca.
 
Totuși, Doru Anca nu trebuie să uite că a fost consilier local în mandatul în care s-a dat tunul de la Zoo Turda (2008-2012), dar și în mandatul în care a fost descoperit tunul de la Zoo Turda (2016-2020).
 
Până una alta, deși este atacat din răsputeri de opoziție, Cristian Matei face ce știe cel mai bine: își păstrează atitudinea pragmatică și gândește proiecte de dezvoltare pentru Turda.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

În atenția locuitorilor municipiului Turda

În cadrul Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte de la Biroul Unic al Primăriei Municipiului Turda cererile vor fi...

Probleme la Pașapoarte Turda – cetățenii, nemulțumiți, funcționarii, profesioniști la ridicat din umeri

Probleme grave în această dimineață la punctul de lucru Turda al Serviciului Public Comunitar Pașapoarte. Deși NU AU FOST...

Inspectoratul Județean în Construcții confirmă sesizările USR PLUS Turda

⚠️ Inspectoratul Județean în Construcții CONFIRMĂ sesizările USRPLUS Turda în privința lucrărilor de MÂNTUIALĂ de pe strada Bogata❗...

Turda are 8 campioni naționali la Karate, categoria de vârstă -13 ani!

620 de sportivi din 44 de cluburi participante s-au aliniat la startulCampionatului Național, organizat în acest weekend la...
spot_img

Mureșul a ieșit din matcă

Ploile abundente și topirea zăpezilor de dinainte de valul de frig care a acoperit România a cauzat ieșirea râului Mureș din matcă și inundarea...
%d bloggers like this: