fbpx
spot_img
spot_img

Fost lider al USR Turda lansează un mesaj tranșant pe rețelele de socializare

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

În contextul dramei medico-sociale pe care o experimentează România, fostul lider al T9 și USR Turda, Dan Pop, a lansat un mesaj extrem de tranșant pe rețelele de socializare. În mod paradoxal, deși mesajul este dur… acesta reflectă în mare măsură mentalitatea poporului român.

- Advertisement -
- Advertisement -

Suntem penultimii în Europa în ceea ce privește rata de vaccinare. Acum pe cine mai putem da vina? Pe poziția geografică, pe popoarele migratoare, pe turci, pe ruși, pe faptul că suntem (prea) băieți buni și primitori? Suntem printre ultimii la consumul de săpun, la spălat pe dinți, la teste PISA și ne încăpățânăm să credem (70% din populație) că suntem mai isteți decât evreii, nemții, portughezi și alți „proști” care s-au vaccinat. Suntem „isteții” care „ne-am prins că vaccinurile fac rău”, când vaccinarea este una dintre cele mai mari descoperiri din istoria omenirii. State profund democratice impun reguli drastice, cum e vaccinarea personalului sanitar, dar noi suntem mai deștepți ca ei și manifestăm pentru dreptul nostru de a rămâne proști. Toate astea vor avea efecte economice cât de curând, dar și pe termen lung. Nu ne îngroapă nimeni, ne îngropăm singuri.

Am văzut cum guvernul este găsit țap ispășitor pentru eșecul campaniei de vaccinare. Este un obicei mai vechi: găsim repede pe cineva pe care să dăm vina și ne ocupăm apoi ușurați de altceva. E confortabil dar, în felul acesta, neidentificând toate cauzele importante, vom greși la fel în următoarea campanie, pentru că viruși noi vor mai fi și poate mai răi decât acesta. Dacă unii cred că problema se rezolvă cu plecarea lui Câțu, se înșeală: poate fi mai rău. Asta nu înseamnă că primul Ministru n-a greșit grav și mai mulți dintre miniștri.
 
Responsabili sunt mulți. Media are o mare vină în eșecul vaccinării. Prezentând – cică echidistant – părerile antivacciniștilor ca având aceeași pondere cu părerile specialiștilor, media a indus ideea că cei foarte puțini sunt mulți, ajutându-i în acest fel să fie mai mulți. Antivacciniștii sunt un produs media. Manipulatorii profesioniști din mass-media cunosc foarte bine Principiul Consensului sau, cum îl numește Cialdini, Principiul Validării Sociale: simplu spus, oamenii se iau după alți oameni. În „media” am inclus și „social media” care abia acum a început să ia măsuri împotriva știrilor false pe care le-a răspândit epidemic pentru că aduceau trafic, aduceau rating.
 
Greșeli au fost și sunt multe și sunt mulți vinovați. Vinovați sunt și cetățenii, adică noi, eu și tu. Nici un politician sau ziarist nu va spune vreodată asta (clientul nostru, stăpânul nostru). Am văzut oameni internați la ATI reproșând că nu au fost informați. Cică n-au știut că poate fi așa de rău. Oare? N-au vrut să știe, victime ale propriei îngâmfări sau prostii. Cineva cu mama, tata și sora internați pentru COVID era duminică seară în Piața Victoriei apărându-și dreptul de a nu se vaccina. Cât despre vacciniști, ei ce au făcut în sprijinul campaniei? Marea majoritate au stat la căldurică în loc să facă ei o mie de mitinguri cu câte o sută de demonstranți în sprijinul vaccinării. În ciuda decepției mele privind raționalitatea poporului român, am hotărât să îndemn din nou la vaccinare.
 
Textul de mai sus nu-mi apartine, este al unui prieten bun de-al meu, si cu acceptul lui vi-l trimit si voua, si subscriu 100%. Chiar e cazul sa facem fiecare ceva sa oprim nebunia asta.
Va doresc tuturor sanatate !!!!!!”, a transmis Dan Pop pe rețelele de socializare.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: