spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

„Fiți răbdători!” sau „Aven răbdători!” – după o pauză de trei ani, primul congres european cu prezență fizică de trei zile al Martorilor lui Iehova în limba rromani revine la Cluj

spot_img

Sala de congrese din Turda va găzdui primul congres european al Martorilor lui Iehova, în limba rromani

Sala de congrese din Turda, județul Cluj, va găzdui în acest weekend primul congres regional european al Martorilor lui Iehova în limba rromani. Sunt așteptați Martori din țară și din străinătate. Între 1 și 3 septembrie 2023, vorbitorii nativi sau cei care au învățat această limbă, se vor bucura să se întrunească la Sala de Congrese a Martorilor lui Iehova situată în Turda, DN1, Mihai Viteazu 407405, județul Cluj

În cadrul seriei de congrese din 2023 cu tema „Fiți răbdători!” vor fi organizate la nivel global în jur de 6 000 de congrese. Doar în România, vor fi ținute 36 de congrese, în 15 localități. De vineri până duminică, cele șase sesiuni ale congresului vor analiza calitatea răbdării și vor scoate în evidență valoarea acesteia în zilele noastre, prin intermediul unor exemple biblice. La finalul sesiunii de sâmbătă dimineață va avea loc un botez în direct, iar în cadrul sesiunilor de după-amiază din zilele de sâmbătă și duminică va fi prezentată o producție video specială în două părți.

„Răbdarea este o calitate frumoasă, pe care toți creștinii doresc să o arate în viața lor de zi cu zi”, a spus domnul Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Totuși, în pofida bunelor noastre intenții, păstrarea răbdării în fața numeroaselor provocări ale vieții poate fi o luptă zilnică. Faptul de a analiza timp de trei zile diverse aspecte ale răbdării va fi un lucru foarte oportun pentru fiecare dintre noi.”

De mai bine de 100 de ani, Martorii lui Iehova țin congrese publice pe stadioane sau arene, în centre de congrese și teatre din întreaga lume. În anul 2020, pandemia a întrerupt tradiția congreselor de trei zile care se țineau la sălile de congrese de pe glob, iar Martorii lui Iehova și-au anulat la nivel global evenimentele ținute cu prezență fizică. Acestea au început să fie organizate online, în peste 500 de limbi.

Vara lui 2023 marchează prima ocazie, de la ridicarea restricțiilor din perioada pandemiei, de a se întruni în număr mare la congresele regionale ținute pe tot globul. Vineri, 1 septembrie 2023, Martori vorbitori de limba rromani, se vor întruni cu prezență fizică în județul Cluj, la sala de congrese de la Turda, pentru acest eveniment.

Congresul regional în limba rromani va fi deschis publicului larg, iar cu ocazia acestuia nu se fac colecte. Pentru mai multe informații cu privire la program puteți accesa site-ul jw.org și să navigați la pagina „Despre noi”.

 

 

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img