spot_img
spot_img

Finanțare de 41.750.792, 34 lei semnată de Primăria Municipiului Câmpia Turzii în ultima zi din 2018 –străzi și trotuare modernizate, piste de biciclete și autobuze noi, într-un proiect-emblemă pentru administrația condusă de Dorin Nicolae LOJIGAN-

spot_img

Demarat încă din toamna anului 2016, proiectul „Infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii, a fost acceptat la finanțare, astfel că, în ultima zi a anului 2018, primarul municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN, a semnat contractul de finanțare, chiar la sediul ADR Nord Vest din Cluj Napoca.

Proiectul, cu o valoare totală de peste 9 milioane de euro, presupune reabilitarea de străzi, trotuare, rigole, amenajarea de stații de tip bike-sharing, achiziționarea de autobuze și biciclete, realizarea de piste de bicicliști, toate aceste lucrări având ca obiectiv final transformarea municipiului Câmpia Turzii într-un oraș cochet, cu facilități de transport și infrastructură demnă de standardele Uniunii Europene.

Modernizările de străzi și trotuare precum și amenajarea pistelor de biciclete, finanțate prin acest proiect, vor demara după finalizarea lucrărilor cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020”, dezvoltat și implementat în colaborare cu Compania de Apă Arieș.

Practic, pe străzile municipiului nostru va fi un șantier permanent, pornind de la infrastructura subterană de apă și canalizare și continuând cu cea supraterană.

Lucrările de reabilitare a carosabilului din oraș vor cuprinde străzile: Iancu Jianu, Gării, Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Republicii și Tudor Vladimirescu, în timp ce străzile: Iancu Jianu, Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Retezatului, Aviatorilor, Republicii, Axente Sever, Școlii și Tudor Vladimirescu vor beneficia de lucrări de modernizare a trotuarelor.

Cât privește pistele de bicicliști, acestea vor fi amenajate pe străzile: Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Republicii, Axente Sever și Tudor Vladimirescu.

„Retorica marilor politicieni contemporani se dezvoltă în jurul și prin prisma finanțărilor europene – o pârghie economică utilă și la îndemâna oricărui manager. Din aceste considerente, am luat decizia ca, pe durata mandatului meu, să creem și să implementăm cât mai multe proiecte cu finanțare europeană.Proiectul semnat în 31 decembrie 2018 are cea mai mare valoare economică, dintre toate solicitările de finanțare guvernamentale și neguvernamentale depuse vreodată de orașul nostru, iar lucrările și achizițiile cuprinse în proiect au rolul de a spori bunăstarea cetățenilor noștri, prin crearea de noi rute de deplasare, prin scăderea consumului de carburanți și prin contribuții la sănătatea proprie – datorită sistemului de bike-sharing.

Ne-am obișnuit să ne deplasăm cu autoturismele, fie și pe distanțe scurte, în timp ce locuitorii unor orașe precum Stockholm, Bruxelles sau Haga folosesc bicicletele pentru deplasarea prin oraș. Aceste deziderate vor deveni realitate, odată cu finalizarea proiectului nostru de mobilitate urbană.”, a declarat Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Poliția Locală Turda s-a implicat în campania „Banca de alimente”

Poliția Locală Turda s-a alăturat și în acest an Campaniei...

Bazinul de Înot Turda: Înotul și întărirea imunității la adulți

  ↔️Legătura directă între un sistem imunitar puternic și exercițiile...

Horatiu Hatos si Andrei Suciu – oficial in echipa USR PLUS

Trupele USR PLUS se aduna in contextul alegerilor europarlamentare...

Turdeanca plecata voluntar de acasa – lipseste de o saptamana

O tânără în vârstă de 23 de ani, din...

„Împreună pentru Ramona” – eveniment caritabil pentru o tânără din Câmpia Turzii

Primăria Municipiului Câmpia Turzii, în parteneriat cu Asociația Slow...
spot_img
spot_imgspot_img

14 primării din zona Turda – Câmpia Turzii atacate de USR PLUS CLUJ pentru că nu-și fac publice bugetele

Președintele USR PLUS Cluj, Camelia Sălcudean, a trimis astăzi o solicitare către primăriile din județ în care cere informații privind proiectul de buget local...

USR Cluj: „Guvernul Dăncilă dă liber la defrișări pe locul celei mai mari tragedii de mediu din România”

București, 6.11.2018. Uniunea Salvați România condamnă decizia Ministerului Apelor și Pădurilor de a supune consultării publice proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea scoaterii...

Sistemul de supraveghere video implementat la Aiud a facilitat identificarea a două persoane

Unul dintre obiectivele asumate de primarul Municipiului Aiud, în actualul mandat, a fost acela de a implementa sisteme de monitorizare video la nivelul orașului,...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: