fbpx
spot_img

„FII ATENT LA CE DAI CLICK!  NU OFERI INFRACTORILOR ACCES LA BANII TĂI!”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

Share post:

În perioada 24 octombrie – 4 noiembrie 2022,  în Sighișoara și Târnăveni se derulează o Campanie de informare pentru prevenirea criminalității informatice – „FII ATENT LA CE DAI CLICK! NU OFERI INFRACTORILOR ACCES LA BANII TĂI!”, inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș – prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul comunităților locale și al Corpului Național al Polițiștilor, Consiliul Teritorial Mureș. Evenimentele de lansare ce au avut loc marți, 25 octombrie (Târnăveni) și miercuri, 26 octombrie (Sighișoara) au reunit partenerii implicați în acest demers.

 

  • Primăriile celor două municipii au răspuns solicitării de a multiplica și expune materiale de informare (ghișee de relații cu publicul, mijloace de transport…), precum și de a promova mesajele preventive în mediul online.
  • Posturile Radio Son Sighișoara și Radio AS Târnăveni au realizat și difuzează un spot audio (5-8 ori/zi), precum și o rubrică dedicată zilnic câte unui mod de operare al infractorilor. De asemenea, acest tip de informare se realizează și pe pagina tirnaveni.ro .
  • Directorii unităților de învățământ din cele 2 localități au un sprijin foarte important, diseminând mesajul Poliției pe grupurile de profesori, pentru ca acesta să ajungă pe toate grupurile de părinți, din școală!

 

Desigur, fiecare persoană care participă la activități și duce mai departe mesajul despre modurile de operare și atenționarea de a nu deschide atașamente, link-uri din surse necunoscute, de a nu introduce pe acestea date personale, date bancare, are un rol deosebit pentru atingerea obiectivelor.

 

Folosim tot mai mult mediul online, facem cumpărături pe internet, socializăm, muncim, vindem produse, relaționăm, iar mulți dintre noi nu stăpânesc cu adevărat aceste mecanisme, nu conștientizăm riscurile și, uneori, oferim pe tavă infractorilor datele noastre, inclusiv date bancare, astfel că ne trezim în situații neplăcute, deseori cu cardurile/conturile golite. Infractorii, care în mediul online pot fi oricine, din orice loc, găsesc mereu modalități de a-i păcăli pe oameni să acceseze link-uri, să le ofere date pe care ei apoi le folosesc pentru a le lua banii din cont.

 

În această campanie, vom prezenta în fiecare zi un mod de operare al hoților, pentru a atrage atenția oamenilor. Vă invităm pe fiecare să vă implicați, citind, ascultând și spunând și altora cum să se ferească, distribuind recomandările. Mai multe informații găsiți pe sigurantaonline.ro!

 

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

DREPT LA REPLICĂ: Am înțeles, domnule Bucur, că sunteți PR-ul primarului Matei… E a doua greșeală de 1 Aprilie! Chiar doriți să fiți denumit...

Stimate domnule Ovidiu Bucur, în urma articolului publicat de RefleqtMedia.ro, sub semnătura dvs, intitulat ” Corijenți la legalitate!...

Anamaria Gal, felicitată pentru felul în care manageriază Transylvania Steak House

Transylvania Steak House a devenit, aproape peste noapte, cel mai „vorbit” restaurant din Cluj Napoca, iar o bună...

Pandemia a adus mari probleme economice la Spitalul Municipal Turda

Ședința de Consiliu Local organizată joi, 30 martie 2023, la Turda, a scos la iveală o problemă economică...

Corijenți la legalitate! O treime din consilierii locali turdeni NU RESPECTĂ LEGEA!

Pozează în „reprezentanți” ai poporului și vin în ședințele de plen cu chipuri de lupi moraliști, însă acești...
%d bloggers like this: