Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri similare

spot_img

Related Posts

Ferma Onișor de la Viișoara, vizitată de o delegație a Parlamentului European

Felul în care se muncește la ferma Onișor de la Viișoara a atras atenția parlamentarilor europeni, iar astăzi, domnul Daniel Buda, europarlamentar de Cluj, a vizitat ferma de la Viișoara.

„📍Ferma Onișor- parte a agriculturii secolului XXI!
➡️ Afacere românească pe model european. Cei de la ferma Onișor au înțeles că investițiile în tehnologiile performate fac diferența. Mai mult decât atât au înțeles că zootehnia și cultura mare sunt complementare și pot duce la o afacere de succes.Un model care ar trebui urmat și în alte părți ale României!


✅ Deși lucrează câteva sute de hectare de teren în cultura mare și ar fi putut să se odihnească 6 luni pe an, pornind de la calcule matematice simple a decis că producția de lapte este o verigă indispensabilă în procesarea grâului și porumbului pe care îl cultivă și s-a înrobit, aș putea spune, în cea mai grea industrie a zootehniei -creșterea vacilor de lapte.
Cu 250 de capete aflate în producție și cu 25 de litri de lapte/ animal reușește să fie un jucător important în sectorul agricol.


❗Este inadmisibil să fim mari exportatori de produse brute: (grâu porumb) și mari importatori de produse finite: (lapte, lactate, mezeluri). Acest fenomen ar trebui să fie diminuat.


România are un potenţial agricol uriaş, însă este nevoie de fermieri care fac din această meserie una modernă, ancorată în realitățile actuale.”, a declarat europarlamentarul.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Popular Articles