spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

Facturile introduse de mai multe ori în sistemul RO e-Factura vor fi respinse automat

Facturile introduse de mai multe ori în sistemul RO e-Factura vor fi respinse automat Până în prezent, peste 10 milioane de facturi au fost înregistrate în sistemul RO e-Factura, în valoare totală de 45 miliarde de lei. Însă funcționarea sistemului nu a fost una lină pentru o bună parte dintre utilizatori, care au raportat numeroase disfuncționalități.  Din 16 ianuarie, sistemul nu mai permite introducerea facturilor duplicat. Acesta facturi vor fi respinse automat, a declarat în cadrul Conferinței de fiscalitate a EY Doina Sandu, consilier superior biroul elaborare strategie și informatizare unitatea de management a informației din ANAF. Reprezentanta ANAF a venit și cu o serie de precizări cu privire la funcționarea sistemului. Atașamentul este un element opțional în sistemul RO e-Factura, precizează Doina Sandu. „Dacă se alege opțiunea de a transmite documentele justificative sau atașamentele la factură prin sistem, condiția este ca acestea să fie încorporate în structura de date a facturii electronice (XML n.r.)”, a spus ea. Cu alte cuvinte, acele atașamente pot fi trimise și prin alte canale, având în vedere că sunt opționale. În situaţia în care sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura nu este funcțional timp de minimum 24 de ore, obligația de transmitere prevăzută la art. 10 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021 se suspendă până la repunerea în funcţiune a sistemului.
Cifrele săptămânii
800 de milioane de euroeste bugetul pregătit de Ministerul Energiei pentru două noi apeluri, reprezentând sprijin destinat companiilor pentru producţie şi autoconsum din producţia de energie solară, eoliană şi hidro, ce vor fi lansate în luna martie, a anunţat ministrul de resort, Sebastian Burduja. (Agerpres.ro) 13,9 miliarde euro a fost valoarea totală la care au ajuns exporturilor primelor zece companii din România în primele 10 luni din 2023, având o pondere de 17,7% din totalul exporturilor. În ceea ce privește primele 20 de companii, valoarea cumulată a exporturilor a ajuns la 20,5 miliarde euro, adică 25,9% din total. (Economedia.ro) 6,725 milioanede contracte de muncă erau active în România la finalul lui 2023, cu peste 63.000 mai multe față de anul precedent, cel mai mare avans din ultimii 5 ani, a anunţat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS). Numărul mediu de salariaţi a fost, în 2023, de 5,747 milioane, cu peste 600.000 în plus faţă de 2013, când numărul acestora a fost de 5,118 milioane. (Agerpres.ro) 100 de euro/hectareste valoarea sprijinului acordat de către Ministerul Agriculturii va acorda un sprijin de 100 euro/hectar întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. (Economedia.ro) 23.234.580 de persoaneau fost înregistrate pe aeroporturile din România pe parcursul anului trecut, cu 17 procente mai mulţi decât în anul 2022, şi cu aproape 6% şi peste numărul înregistrat în anul 2019, anunţă Asociaţia Aeroporturilor din România. David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, afirmă că traficul aerian din Europa va atinge probabil valorile din anul 2019 abia la sfârşitul acestui an. (News.ro) 10.000 de euroeste valoarea maximă a plăților în numerar ce vor fi admise pe teritoriul Uniunii Europene (UE, în urma unui acord la care au ajuns Parlamentul European (PE) și statele membre UE. Obiectivul este acela de a apropia reglementările existente în cele 27 de state membre, foarte disparate, a detecta și a limita tranzacțiile „dubioase”. (Profit.ro)
#GăseștipeTermene
Pe Termene.ro ai acces rapid și simplu la toate datele fiscale, financiare și juridice de care ai nevoie. Colectăm aceste informații din aproape 20 de surse oficiale, pentru a te asigura că ai cele mai precise și actualizate date la îndemână. Indiferent de nevoile tale de business, Termene.ro este instrumentul perfect pentru tine. Ai la dispoziție o gamă largă de funcționalități, de la monitorizarea partenerilor de afaceri până la targetarea specifică a prospecților. Nu ești singurul care a ales să aibă încredere în platforma Termene! Peste 150.000 de utilizatori au descoperit puterea informațiilor noastre și au văzut beneficiile pe care le aducem pentru afacerile lor. Hai și tu alături de noi și profită de avantajele oferite de Termene.ro!
Programează o discuție online cu un consultant
spot_img
spot_img