spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Factură de 677 de lei, emisă de Compania de Apă Arieș – ADEVĂRUL!

În această dimineață, organizația USR Turda a prezentat, pe rețelele de socializare, un punct de vedere politic în legătură cu o factură de 677 de lei, emisă de Compania de Apă Arieș.

„⚠️ Factură lunară de 677 lei la apă și canalizare❗ De 7 luni primarul Matei și directorul CAA Bobic, ginerele său, REFUZĂ să ofere explicații pentru pierderile de 50% în rețeaua de apă❗ Vom solicita intervenția organelor de cercetare❗⤵️

➡️ 677 de lei trebuie să plătească o familie de 3 persoane către CAA, pentru consumul pe o lună❗ Astfel de facturi sunt tot mai dese❗La asta duce CEL MAI MARE PREȚ la apă și canalizare din țară și PIERDERILE URIAȘE în rețeaua de apă, în procent de 50%, acoperite de cetățeni prin plata facturilor❗

👉 Spre comparație, CAA taxează mc de apă și canalizare cu 14,65 lei, în timp de Compania de Apă Someș o face cu 9,91 lei❗

👉 Nu este posibil ca, după modernizări de peste 100 milioane €, pierderile să crească cu 17% față de 2008 (de la 33 la 50%), atunci când rețeaua era nemodernizată❗ De ce să plătească turdenii incompetența directorului și lucrările fușerite pe fonduri europene❓❗

👉 Alt lucru anormal: multe facturi au venit în ultima lună cu regularizări ale consumului. Oare pentru a plăti directorul Bobic prime de Crăciun❓ Că altfel nu ne explicăm de ce a regularizat consumul, în condițiile în care a montat, tot pe fonduri europene, contoare inteligente care pot fi citite de la distanță… Tot pe banii turdenilor, în luna cu cele mai mari cheltuieli❗

👉 Cât despre calitatea lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare, vede toată lumea: avarii multiple, săpat de 3 ori în același loc, miros pestilențial în multe zone din oraș.”, au transmis cei de la USR Turda.

Ei bine, aici intervine RefleqtMediaîn contextul în care am decis să investigăm situația de fapt.

În primul rând … NORMAL CĂ A VENIT O FACTURĂ DE 677 DE LEI, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE AI CONSUM DE 51 MC DE APĂ și 41 mc de canalizare.

Pe de altă parte, am verificat situația tarifelor la apă și canalizare, la toți operatorii de apă din România. Ne referim la tarifele oficiale, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

La tarifele la apă, conform ANRSC, Compania de Apă Arieș este pe locul al 5-lea național. De asemenea, la tarifele de canalizare, este pe locul 6 din țară.

Sursa indicată de USR Turda, apavital.ro, este veche de mai bine de opt luni, nefiind actualizată cu noile tarife practicate de ceilalți operatori regionali de apă și canalizare.

Astfel, fie cei de la USR Turda nu cunosc de unde să se informeze, fie prezintă informații trunchiate, cu scopul de a denatura adevărul și de a manipula electoratul.

Iată tarifele prezentate pe site-ul ANRSC, conform zilei de 1 ianuarie 2023:

Tabel-preturi-apa-canal-op-regionali-11-ianuarie-2023

Cât privește pierderile la apă, aici subiectul este unul discutabil, iar RefleqtMedia a formulat, încă de anul trecut, o solicitare către Compania de Apă Arieș, pentru a ne fi comunicată evoluția pierderilor la apă și canalizare din 2016 încoace.

Le vom prezenta, la momentul potrivit.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img