fbpx
spot_img
spot_img

Extinderea bazei militare de la Câmpia Turzii. MApN a atribuit contractul firmei Leviatan Design

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ministerul Apărării a atribuit contract de aproape jumătate de miliard de lei pentru extinderea bazei militare Câmpia Turzii firmei Leviatan Design. 

Ministerul Apărării a atribuit un contract de 492,94 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură în cazarma 1833 Câmpia Turzii asocierii conduse de firma Leviatan Design, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), precizează site-ul Economica.net.

Din asocierea condusă de firma de proiectare cu sediul în sectorul 3 mai fac parte companii precum Ubitech Construcții și Telekom Romania Communications.

Conform anunțului de atribuire publicat pe 28 iulie în SEAP, autoritatea contractantă va putea opta pentru achiziţia ulterioară de lucrări de construcţii similare în condiţiile art. 102 lit. l) din OUG 114/2011 până la valoarea de 1,37 miliarde de lei fără TVA.

În vara anului trecut Ministerului Apărării Naționale a primit cinci candidaturi la licitația pentru extinderea cazarmei 1833 Câmpia Turzii.

1. Danya Cebus Rom
2. Leviatan Design
3. Intrakat
4. Concelex
5. Strabag

Valoarea estimată a tuturor serviciilor și lucrărilor care formează obiectul investiţiei este de 1,37 miliarde de lei fără TVA, iar durata lor va fi de 67 de luni.

În luna mai a acestui an, DefenseRomania a precizat că US Air Force are ca obiectiv să facă o investiție masivă în Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, pe care americanii o consideră un punct strategic esențial în regiune. 

Potrivit unui comunicat al US Air Force, dat publicităţii în luna mai, valoarea totală a investițiilor se va ridica la 152 de milioane de dolari. Americanii vor efectua 15 lucrări de modernizare care vor viza infrastructura bazei aeriene.

Sursa citată anunță că modernizările au ca scop consolidarea prezenței îndelungate a US Air Force în țara noastră.

 

Sursa: defenseromania.ro

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: