fbpx
spot_img
spot_img

EXPLOZIV! 4 ani CU EXECUTARE pentru Valer Sașa

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Viața primarului de la Tritenii de Jos a luat o turnură odioasă. După ce, ani de zile, a fost în capul tuturor maselor, tăind și spânzurând după propriul plac, iată că toate belelele l-au ajuns din urmă pe edil.

Ieri, Judecătoria Turda i-a dictat o nouă condamnare, într-un dosar penal în care este judecat pentru participare improprie la abuzul în serviciu.

Vorbim despre dosarul
3206/328/2018

„ Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 386 Cod procedură penală dispune schimbare încadrării juridice a faptelor din unsprezece infracţiuni de participaţie improprie la abuz în serviciu, fapte prevăzute de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, în participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul SV la pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 70 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a publicării, o singură data, în extras a acestei hotărâri de condamnare. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 4800 lei (4300 lei avansate în cursul urmăririi penale şi 500 lei în cursul judecăţii). În temeiul art. 272, art. 275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul apărătorului din oficiu se suportă din fondul special al Ministerului Justiţiei, după cum urmează: suma de 130 de lei pentru av. Cantor Claudiu. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 15 aprilie 2019. 
Document: Hotarâre  170/2019  15.04.2019 ”, se arată în decizia instanței de judecată.

Practic, aceasta este a doua condamnare penală pe care o primește Valer Sașa, după ce în urmă cu două luni a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Dacă în apel se va menține decizia de acum a instanței, nu numai că Sașa va intra în închisoare, dar își pierde și dreptul de a fi ales într-o funcție publică vreme de 4 ani.

Probabil că așa se explică atitudinea sa violentă și agresivă din urmă cu o săptămână.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: