spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Expertul de Mediu – O profesie de viitor la care contribuie ONG-urile!

spot_img

Gestionarea unei fabrici industriale în zona Turzii este o sarcină care ascunde în spatele ei zeci de obligații de mediu și reglementări din partea diferitelor administrații naționale. Pentru a face față tuturor acestor obligații de mediu, directorii de fabrici și companii locale au nevoie de persoane cu competențe foarte bine aprofundate în domeniul sustenabilității și mediului.

Din cauza faptului că un spațiu industrial vine inevitabil la pachet cu o varietate mare de deșeuri, fiecare cu condițiile lor specifice de colectare și gestionare, iar poluarea și problemele de mediu continuă să se accentueze pe zi ce trece, nevoile fabricilor din punct de vedere al gestionării deșeurilor cresc și ele semnificativ. Într-o astfel de situație, devine problematică pentru viitorul companiilor locale, insuficiența unor persoane bine pregătite în acest domeniu. Problema este că mulți din tinerii comunității arieșene nu cunosc îndeajuns de bine acest traseu de carieră și nu au parte de suficiente experiențe care să le dezvolte pasiunea pentru mediu.

Asociația The Da Vinci System vine în ajutorul directorilor de fabrici locale pentru a forma viitori experți de mediu! Prin Arieș EcoLab, întregi generații de elevi din Școala Simion Balint, Școala Gimnazială Viișoara, Școala Gimnazială Ioan Opriș și Școala Gimnazială Horea, Cloșca și Crișan, vor fi capabile să găsească cele mai bune și inovative soluții pentru problemele cu care acestea se confruntă! „Prin proiectul Arieș EcoLab, proiectăm viitorul companiilor locale și al elevilor din zona Turzii pe table interactive, cu laptopuri de ultimă generație, videoproiectoare performante și tehnologie Arduino în 4 superlaboratoare interdisciplinare”. Astfel, elevii vor avea spațiile și tehnologia necesară pentru dezvoltarea pasiunii pentru sustenabilitate și formare de competențe de mediu, chiar în școlile din zona Turzii!

„Cum mai exact contribuim la viitorul fabricilor din zonă? Cu aceste echipamente, elevii vor putea identifica prin tehnologie Arduino nivelul pH-ului solului, iar acolo unde pH-ul este dăunător, aceștia vor putea căuta, găsi și implementa soluții pentru rezolvarea problemei respective de mediu”. Cu astfel de activități, proiectul va reuși să nu doar să trezească în rândul elevilor interesul față de sustenabilitate și ecologie, dar și să formeze posibili viitori angajați competenți și experți de mediu care oferă valoare și expertiză fabricilor din zona Turzii!

„Acesta este doar începutul dezvoltării unui viitor al zonei Arieș în care companiile locale au parte de cei mai faini și competenți angajați. Este datoria noastră să sprijinim eforturile profesorilor, directorilor și elevilor din zonă pentru a-și transforma școlile, astfel încât următoarele generații de copii din comunitate să învețe în condițiile ideale pentru formarea de competențe valoroase pentru viitor!

Dacă vă inspiră și pe voi inițiativa asociației, avem vești bune! Dacă reprezentați o fabrică locală sau cunoașteți persoane care reprezintă astfel de companii locale, contribuția lor poate accelera și susține acest proces. În medie, pentru fiecare 1 leu sponsorizat într-un astfel de proiect, Asociația The Da Vinci System atrage încă 9 lei prin finanțări pentru modernizarea și echiparea școlilor. Ajutați-ne să transformăm acest start într-un maraton al dezvoltării!”

Dacă vreți să aflați mai multe informații sau să investiți în astfel de soluții creative pentru comunitate, asociația vă stă la dispoziție la adresa de email thedavincisystem@gmail.com sau www.thedavincisystem.ro.

Proiect selectat în cadrul #RaiffeisenComunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, o inițiativă Raiffeisen Bank România, cu sprijinul Asociația pentru Relații Comunitare. Mulțumim pentru sprijinul oferit comunității arieșene!

spot_img
spot_img
spot_img