spot_img

Experiență traumatizantă din valul 3 COVID-19 la Spitalul „Dr. Cornel IGNA” <>

Date:

Share post:

În decembrie 2020, când o parte a cadrelor medicale și personalul auxiliar din Spitalul „Dr. Cornel IGNA” s-a revoltat din cauza neprimirii de sporturi COVID-19, mulți au fost cei care au blamat conducerea spitalului, însă o istorisire făcută de o cititoare RefleqtMedia schimbă tot ce credeai despre unitatea medicală din Câmpia Turzii.

„M-am internat cu COVID-19 în această primăvară, atât eu, cât și soțul meu. Aveam plămânii afectați – asta reieșind din saturația de oxigen, care nu era mai mare de 80%. Din lipsă de locuri, timp de aproape o săptămână am fost internată la Spitalul din Câmpia Turzii.

În toate aceste zile, cât am fost internată, la etajul 2 – fosta secție Paliative – am fost văzută o singură dată de un medic, mai exact de medicul de gardă, în ziua internării. De atunci încolo, doar asistentele m-au văzut.

Să stai atât timp internat cu COVID-19, cu afectare pulmonară și să nu vină nici măcar un internist să te vadă, asta mi se pare nedrept.

În prima zi de internare, la mine în salon a decedat o femeie. Timp de 2 ore, cât s-au făcut manevre de resuscitare și mai știu eu ce, ne-au scos afară din salon pe toate celelalte bolnave și ne-au zis să așteptăm, în picioare, pe hol. Ne-am plimbat, 2 ore, pe holul secției de Paliative, până când s-a declarat decesul femeii. 

Ulterior, dacă le-am cerut oxigen … că nu mai puteam respira cum trebuie … mi-au zis că … de unde să-mi dea ele (asistentele) oxigen … să văd dacă reușesc să-mi facă o prelungire de la o țeavă. Norocul meu a fost că m-au transferat în alt salon, unde am putut fi conectată la o mască de oxigen.

Un alt aspect care m-a frapat a fost faptul că absolut toată secția COVID-19 din spital își făcea nevoile într-un singur grup sanitar. Indiferent dacă eram femei sau bărbați, toți eram în același loc.

Am rămas foarte dezamăgită de spitalul nostru și ÎN SPECIAL de atitudinea medicilor.”, ne povestește femeia.

Din fericire, după mai multe zile de internare la Câmpia Turzii, femeia a fost transferată la un alt spital COVID-19, unde s-a însănătoșit, dar experiența de la Câmpia Turzii nu o va uita niciodată.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată...

Final de carieră și aprecierea meritelor

La sfârșitul primei luni a anului a fost organizată...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și SMURD intervin...

Dorin “Gogu” Roșu întregește legiunea sârmară de la FCCT

✍️Bine ai venit, Roșu Dorin! 👏 ⚽️Roșu Dorin s-a alăturat...
%d bloggers like this: