EXCLUSIV: Un om de afaceri din Câmpia Turzii acuză

spot_imgspot_img

În ciuda faptului că administrația locală de la Câmpia Turzii își susține agenții de Poliție Locală, iar părerea generală despre activitatea acestora este una bună, iată că există și exemple de „așa nu”.

Dan Gheorghieș, patronul societății Daghemana și unul dintre partenerii administrației locale din Câmpia Turzii acuză faptul că este hărțuit, în mod constant, de către polițiștii locali din municipiu.

„Aproape în fiecare zi, după ora 22:00, vin agenții de poliție în zona magazinului non-stop de pe strada Iancu Jianu, singurul din oraș și amendează clienții care își parchează mașinile lângă magazin. Mi-au scăzut vânzările. Așa ceva nu se poate!”, a declarat Gheorghieș.

Ba mai mult, în urmă cu câteva zile, patronul de la Daghemana a fost implicat într-un incident cu unul dintre agenții de la Poliția Locală.

„Am văzut seara, după ora 22:00 că vine autospeciala de poliție și încep să amendeze oameni. Am coborât din birou și i-am întrebat pe polițiștii locali de ce fac acest lucru, având în vedere că oamenii care parchează în zonă stau doar câteva minute, să-și cumpere alimente de la magazinul non-stop. În acel moment, agentul care era de servici mi-a cerut să mă legitimez. I-am spus că sunt proprietarul clădirii, dar nu aveam cartea de identitate asupra mea. În acel moment s-a apropiat de mine și i-am zis să nu se apropie, întrucât sunt pe domeniul privat. A chemat doi colegi de-ai lui și încercau să mă forțeze să mă duc cu ei la poliție ca să mă identifice. Le-am zis să nu îndrăznească să mă atingă, că sunt la mine pe proprietate și nu e ok ce fac.”, spune Gheorghieș.

După acest incident, patronul de la Daghemana s-a ales cu un proces verbal de contravenție, care i-a venit prin poștă.

Agentul constatator l-a amendat cu suma de 400 de lei pentru încălcarea articolului 3, punctul 31 din legea 61/1991, adică refuzul identificării.

Despre agentul cu pricina mulți cetățeni se plâng, afirmând că are o atitudine ciudată, agresivă.

„În urmă cu vreo săptămână, a amendat un bătrân care a trecut, ajutat fiind de cârje, strada de la farmacie. Avea bătrânul două pungi de medicamente și cârje și el (agentul constatator) l-a amendat că nu a trecut pe trecere de pieton”, povestește Dan Gheorghieș.

Omul de afaceri a contestat în instanță, cu probe video și cu martori, amenda primită și afirmă că, în eventualitatea în care instanța îi va da dreptate, îi va face plângere penală agentului constatator, pentru abuz în serviciu.

spot_img
%d