spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Tunul imobiliar pe care IPJ Cluj îl dă Primăriei Câmpia Turzii, cu concursul involuntar al primarului

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În octombrie 2017, Municipiul Câmpia Turzii, IPJ Cluj și Instituția Prefectului semnau celebrul protocol prin care urma ca, la Câmpia Turzii, în premieră națională, să se deschidă birouri de permise, pașapoarte și înmatriculări.

 

În baza acelui protocol, pe care Dorin Lojigan și l-a asumat din toate punctele de vedere și pentru care a făcut tot posibilul să fie aprobat de consilierii locali, în martie 2018, Poliția Municipiului Câmpia Turzii se muta „în casă nouă”, beneficiind de un contract de comodat, prin care Incubatorul de afaceri intra în administrarea IPJ Cluj.

În schimb, instituția condusă de Constantin Ilea era OBLIGATĂ să întreprindă toate demersurile posibile astfel încât să fie elaborată o hotărâre de guvern prin care fosta clădire a Poliției Câmpia Turzii, de vis-a-vis de policlinică, să intre în administrarea Municipiului Câmpia Turzii.

În conformitate cu articolul 4.5 din protocolul semnat de Municipiul Câmpia Turzii, IPJ Cluj și Instituția Prefectului, IPJ Cluj se angaja să efectueze toate demersurile legale pentru obținerea unei hotărâri de guvern în vederea atribuirii cu drept de administrare în favoarea municipiului Câmpia Turzii a imobilului teren și construcție situat în Câmpia Turzii strada Andrei Mureșanu, nr 32, județul Cluj.

Ei bine, deși au trecut 4 luni de la momentul în care Poliția Câmpia Turzii s-a mutat în noul sediu, IPJ Cluj n-a întreprins NICIUN DEMERS pentru hotărârea de guvern amintită mai sus.

Astfel, patrimoniul municipiului Câmpia Turzii s-a ales cu o gaură, în contextul în care nu mai administrează nici fostul incubator de afaceri, a cărei valoare de inventar este de peste 25 de miliarde de lei vechi, dar nici fosta clădire a Poliției, a cărei valoare de inventar este apreciată la aproximativ 19 miliarde de lei vechi.

 

Chiar ieri, edilul de la Câmpia Turzii ne-a confirmat faptul că a remis nenumărate adrese atât către Prefectură, cât și către IPJ Cluj, în vederea aplicării prevederilor protocolului, dar … nu a primit niciun răspuns. Nici nu va primi, în contextul în care Prefectul de Cluj a fost înștiințat de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne să nu aibă în vedere extinderea serviciilor de permise, pașapoarte și înmatriculări în teritoriu.

 

Desigur, Chercheș nu suflă o vorbă despre acest aspect, însă ceea ce este clar e faptul că Guvernul social-democrat nu agreează dezvoltarea unei comunități locale liberale.

 

În ceea ce-l privește pe șeful IPJ Cluj, acesta este pe funcție datorită unei împuterniciri venite de la același minister al Afacerilor Interne, astfel că … e clar că Ilea, dacă vrea să rămână șeful polițiștilor clujeni, nu va ridica nici măcar o scobitoare pentru a-și supăra șefii de la București.

 

Iată, deci, cum Câmpia Turzii a pierdut DOUĂ CLĂDIRI VALOROASE, nu are nici birou de permise, nici de înmatriculări și nici de pașapoarte.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Top 7 Licee în Turda și Câmpia Turzii, după rezultatele de la BAC

Având în vedere că Ministerul Educației a făcut publice rezultatele examenului de Bacalaureat, am decis să alcătuim un...

DISPOZIȚIE Nr. 560  din 24.06.2022 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință ordinară

Primarul Municipiului Câmpia Turzii; În conformitate cu prevederile art.133 și art.134 din O.U.G nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările...

Dorin Lojigan: „Câmpia Turzii Summer Fest este un concept nou de festival, la Zilele Câmpiei Turzii renunțăm”

RefleqtMedia a fost prima entitate de presă din zonă care a scris despre Câmpia Turzii Summer Fest 2022. Ei...

Vine căldura! Temperaturi peste 37*C în zona Turda – Câmpia Turzii

Un val imens de căldură va lovi România începând cu data de 29 iunie. Potrivit Severe Weather Alert România,...
spot_img

Florin Potora: „Necesitatea de diversitate și dezvoltare, în care cred cu tărie, stă la baza candidaturii mele pe lista de consilieri locali din partea...

https://www.facebook.com/OrganizatiaPNLTurda/videos/600454657319771   Florin Tudorel Potora este unul dintre cei mai iubiți profi din Turda și, în acest an, este unul dintre oamenii care intră în luptă...
%d bloggers like this: