O infecție SEVERĂ COVID-19, cu afectare pulmonară de 70% reprezintă o experiență traumatizantă, însă dacă după această experiență te lovești și de indolența unor medici, totul se transformă într-un coșmar.
Prin acest coșmar a trecut o femeie, în vârstă de 60 de ani, la Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii și a decis să ne povestească totul, în speranța că autoritățile se vor sesiza, iar oamenii nu vor mai trece prin asemenea situații.
„Am stat internată 23 de zile, la Spitalul de Boli infecțioase din Cluj Napoca, cu o infecție COVID-19 severă. Aproape o lună și jumătate am fost internată pe ATI, la mască CPAP, cu afectare pulmonară de 70%.
În 25 iunie am fost externată, doar sub rezerva faptului că dețin, acasă, aparat de oxigen cu sistem de concentrare (care se conectează la curent electric). Inclusiv pe foaia de ieșire de la Infecțioase mi-au scris medicii că am nevoie să fac oxigenoterapie ZILNIC, timp de minim două săptămâni, pentru vindecarea plămânilor.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, 25 spre 26 iunie, energia electrică s-a oprit, din cauza vremii nefavorabile. Am sunat la 112 și a venit Salvarea, care m-a dus de urgență la Spitalul din Câmpia Turzii. După ce am intrat în camera de gardă și consultată de o doamnă asistentă, am fost pusă într-un salon și conectată la aparatul de oxigen.
Sâmbătă, la 8 dimineața, a venit și medicul de gardă, însoțită de o asistentă. Doctorița de gardă mi-a spus, pe un ton agresiv, că nu am nevoie de oxigenoterapie, că am nevoie să mă duc la psihiatru, iar asistenta mi-a OPRIT masca de oxigen. Efectiv m-au deconectat de la sursa de viață.”, ne povestește femeia, care are și DOCUMENTE care să-i ateste afirmațiile.
Dar coșmarul femeii nu s-a oprit aici! După ce a fost deconectată de la oxigenul spitalului, doctorița de gardă – conform spuselor cititoarei noastre – ar fi strigat: „No, vezi că n-ai nevoie de oxigen. Ia un taxi și du-te acasă! N-ai 10 lei de un taxi?”
Ba mai mult, fără nici un ajutor de la vreun brancardier, femeia a trebuit să coboare PE SCĂRI de la etajul 1 al Spitalului (Secția INTERNE) până în curtea spitalului (cu afectare pulmonară și pneumonie bilaterală COVID-19 în antecedente.
Un alt aspect care arată „preocuparea” angajaților spitalului din Câmpia față de suferinzi este chiar foaia de urgență, completată în camera de gardă. Pe foaie, în dreptul alergiilor, asistenta scrie: „NU are” … dar pe foaia de la Boli Infecțioase scrie clar POLI-ALERGIE LA MEDICAMENTE!
Imaginați-vă, dragi cititori, ce se întâmpla dacă, dintr-un exces de zel, asistenta de gardă îi administra intravenos, desigur, un medicament la care este alergică!
RefleqtMedia a trimis atât documentele, cât și înregistrările audio cu afirmațiile cititoarei noastre atât către Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii, cât și către Colegiul Medicilor și către Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj.
Totodată, facem mențiunea că, din punctul nostru de vedere, comportamentul UNUI cadru medical nu reflectă profesionalismul și activitatea unei întregi instituții medicale!