fbpx
spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Se vrea, oare, desființarea Parcului Zoo Turda? Vezi explicația primarului, Cristian Matei

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
În urmă cu două săptămâni, Primăria Turda a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre cu caracter normativ privind desființarea Serviciului Public Parc Zoologic și de Agrement Turda, serviciu public cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Turda.
 
Din dorința de a face senzație, din neștiință sau din pură curiozitate, mulți turdeni au început să speculeze faptul că primarul Turzii ar vrea să renunțe la modernizarea Parcului Zoo Turda.
 
Ba chiar și o parte a presei locale a început să speculeze subiectul, în mod tendențios, desigur: „Primăria Turda vrea să mușamalizeze favorurile financiare făcute firmei Viarom. Îngroapă Parcul Zoo și radiază evidențele financiare” – fiind titlul unui articol publicat de Politică și Putere.
 
„Primăria Turda a supus dezbaterii publice proiectul de desființare a parcului zoologic și susține că are trei motive justificate: cheltuielile sunt prea mari, din care circa 135.000 de lei cheltuieli materiale, proiectul nu poate fi continua, deoarece nu se poate obține aviz de mediu, Primăria poate gestiona direct proiectul și imobilele de acolo.”, se arată pe același site de știri.
 
În aceste condiții, RefleqtMedia a solicitat un punct de vedere din partea primarului – Cristian Octavian Matei.
 
„Nu are nicio legătură forma juridică a entității care gestionează parcul cu investiția în sine. Noi am fi dorit desființarea unui serviciu public cu personalitate juridică, tocmai pentru evitarea unor cheltuieli inutile, iar – așa cum se arată și în proiectul de hotărâre – atât angajații, cât și activele și pasivele serviciului public vor fi preluate de către Primăria Turda.
 
Primăria Turda continuă să solicite finanțare de la Ministerul Mediului sau de la alte entități guvernamentale pentru finalizarea proiectului de investiții și repopularea parcului Zoo, însă forma juridică finală a Parcului va fi discutată abia după finalizarea investiției.
 
Speculațiile potrivit cărora am dori să desființăm parcul … sunt pure aberații”, afirmă Cristian Octavian Matei – în exclusivitate pentru RefleqtMedia.
 
Cu alte cuvinte, și pe înțelesul tuturor, PRIMARUL MUNICIPIULUI TURDA, CRISTIAN OCTAVIAN MATEI NU DOREȘTE DESFIINȚAREA. PARCULUI ZOO TURDA, nu se vor sista lucrările de reabilitare … ci se desființează pur și simplu un serviciu al Primăriei, cu personalitate juridică … este o chestiune pur birocratică, neavând nicio legătură cu dezvoltarea sectorului turistic al Turzii.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: