fbpx
HomeDEZVĂLUIRIExclusiv: Rețeaua de autobuze electrice a Turzii va fi deservită de 22...
spot_img
spot_img

Exclusiv: Rețeaua de autobuze electrice a Turzii va fi deservită de 22 de stații de încărcare

- Publicitate -
spot_img

Un proverb internațional spune că „orice aparat electric funcționează mai bine dacă este conectat la priză”.

În această idee, cârcotașii Turzii, ăia „fără de păcat” care consideră că tot ce face actuala administrație e aiurea, fără sens și cu interese obscure, au lansat un zvon conform căreia rețeaua de autobuze electrice a Municipiului Turda nu va putea deveni operațională din ianuarie 2020, pentru că, vezi-doamne, nu există stații de încărcare.

„Dom’le au venit autobuzele, dar n-au stații de încărcare și acele autobuze vor trebui să stea la încărcat minim 7 ore și să vedeți că nu se va putea ” și câte și mai câte au început să grohăie opoziția de la Turda.

În acest sens, am luat legătura cu omul cel mai în măsură a ne spune care este situația flotei de autobuze și a stațiilor de încărcare, primarul Turzii, Cristian Octavian Matei.

„Ce coincidență! Chiar astăzi am vizitat locația unde se va construi autobaza rețelei de transport public, pe strada Stadionului, lângă bazinul de înot. Doresc să-i reasigur pe cetățenii municipiului nostru de faptul că administrația locală pe care o conduc și o reprezint funcționează pe principiul – dacă promitem, facem. Nu suferim de demagogie, asemeni altor administrații care s-au perindat pe la Turda și n-au făcut nimic. Acestea fiind spuse, până la această oră, fiecare dintre cele 4 autobuze pe care le-am recepționat, au venit însoțite de câte o stație de încărcare lentă. Toate cele 20 de stații de încărcare lentă vor fi amplasate la respectiva autobază și, pentru montarea stațiilor de încărcare lentă, am făcut demersuri către Electrica Furnizare Transilvania Nord pentru a fi amplasat un post de transformare de 1000 de kW, lângă viitoarea autobază. Așadar, acel post de transformare va asigura puterea necesară operării celor 20 de stații de încărcare lentă.”, spune Cristian Matei.

Totodată, edilul turdean ne-a mai spus că, în două locații din Municipiul Turda vor fi amplasate, de către firma Anadolu, care livrează autobuzele electrice, două stații de reîncărcare rapide.

Aceste stații, pentru care Anadolu are obligația de a asigura montarea și conectarea lor la rețeaua electrică, vor fi amplasate una în Turda Nouă, lângă Dacia Service, în viitorul sens giratoriu care va fi construit acolo și una pe strada 22 decembrie, în zona industrială.

Pentru stația de încărcare rapidă din cartierul Turda Nouă s-a demarat operațiunea de subtraversare a DN 15 E60, de la postul de transformare al Electrica, situat lângă Hotelul Sungarden Salin.

Cu alte cuvinte, lucrările sunt în grafic, documentele sunt depuse, avizele sunt pe cale să vină și, conform spuselor primarului turdean, autobaza, stațiile de încărcare lentă și cele de încărcare rapidă vor deveni operaționale în conformitate cu planul stabilit de administrația locală turdeană.

„Am spus că autobuzele electrice vor începe să opereze pe străzile Turzii din ianuarie 2020 și așa va fi. Eu sunt un om al faptelor și al promisiunilor îndeplinite”, afirmă Cristian Octavian Matei, primarul Municipiului Turda.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: