22.3 C
Turda
Monday, August 1, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIEXCLUSIV: Rata șomajului a SCĂZUT la Turda și Câmpia Turzii față de...

EXCLUSIV: Rata șomajului a SCĂZUT la Turda și Câmpia Turzii față de anul 2016

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Având în vedere că ne apropiem de finele primului mandat a ambilor primari, atât din Turda, cât și din Câmpia Turzii și că a fost o competiție de la distanță constantă între cele două municipalități, RefleqtMedia a vrut să afle cum arată rata șomajului din cele două orașe, în 2018, comparativ cu 2016.

Am solicitat, așadar, de la AJOFM Cluj, numărul de șomeri aferenți fiecărei luni din 2016 și 2018, atât de la Turda, cât și din Câmpia Turzii.

Analizând datele furnizate de AJOFM, în anul 2016, în Turda exista o rată medie a șomajului de 1.84% din totalul populației recunoscută în mod oficial.

La Câmpia Turzii, în același an, rata medie anuală a șomajului era de 1.85% din totalul populației oficiale.

Doi ani mai târziu, rata șomajului a scăzut în ambele orașe din lunca Arieșului. Astfel, la Turda, rata medie anuală a șomajului din 2018 a fost de 1.41%, iar la Câmpia Turzii, procentul de șomeri raportat la numărul de populație era de 1.3%.

Ult aspect important, în ceea ce privește nivelul de trai din cele două municipii este cel legat de salariile încasate.

Astfel, în conformitate cu datele furnizate de Institutul Național de Statistică, la nivel național, salariul minim brut încasat de fiecare persoană este de peste 3000 de lei, în 2019.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: