spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

EXCLUSIV: MiG-ul prăbușit în Dobrogea a fost lovit de un sistem antiaerian din Ucraina? Vezi punctul OFICIAL de vedere al MApN

spot_img

În cursul zilei de astăzi, mai mulți internauți ne-au transmis faptul că „pe net” apare informația potrivit căreia cele două aparate de zbor prăbușite, la începutul lunii, în Dobrogea, ar fi fost lovite de un sistem de apărare antiaeriană din Ucraina.

Am căutat „pe net” și am găsit mai multe site-uri care dau această informație ca fiind reală.

Unul dintre aceste site-uri, Avia.pro, chiar prezintă declarații ale autorităților române care „ar confirma” această informație, astfel că – am luat link-ul celor de la Avia.pro, dar și cel de la theaviationgeek și le-am trimis Biroului de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Totodată, am solicitat un punct oficial de vedere, atât de la MApN, cât și de la Statul Major al Forțelor Aeriene.

În această seară, MApN ne-a răspuns:

„Stimate domnule Bucur

Vă precizăm că știrea la care faceți referire nu are nicio legătură cu evenimente sau fapte reale și are ca origine presa online rusească.

Așa-numitele informații din sursa citată de dumneavoastră, precum și ipotezele lansate de acest material de dezinformare sunt, evident, fabricate și nu au nicio bază în realitate.

Toate informațiile cu privire la accidentele aviatice din data de 2 martie au fost comunicate transparent și oportun de Ministerul Apărării Naționale, care a emis patru comunicate de presă în seara/noaptea în care s-au produs tragediile, iar alte două comunicate în ziua următoare. Circumstanțele producerii celor două accidente aviatice vor fi stabilite de către comisiile de investigație coordonate de Parchetul Militar.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale a comunicat transparent și oportun cu privire la aeronava ucraineană Suhoi 27 aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene care a pătruns în spațiul aerian al României (comunicat din data de 24 februarie), precum și atunci când respectiva aeronavă a părăsit spațiul aerian al țării noastre (comunicat din data de 1 martie).Biroul de presă al MApN
Tel./fax: 021.319.60.22”

RefleqtMedia a întreprins acest demers jurnalistic pentru a pune capăt speculațiilor pe acest subiect de presă!

spot_img
spot_img
spot_img