fbpx
HomeȘtiri din zonăTritenii de JosEXCLUSIV: Instanțele clujene TERGIVERSEAZĂ o cauză în care Valer Sașa își joacă...
spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Instanțele clujene TERGIVERSEAZĂ o cauză în care Valer Sașa își joacă viitorul

- Publicitate -
spot_img

Problemele cu legea ale primarului de la Tritenii de Jos, Valer Sașa, nu s-au încheiat și întreaga lui carieră politico-administrativă atârnă, în acest moment, de un fir de ață, sau … mai bine zis, de un recurs care nu se mai judecă.

În 15 aprilie a.c., Judecătoria Turda a dat o soluție în cauza 3206/328/2018, în care Valer Sașa era judecat pentru abuz în serviciu.

„Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 386 Cod procedură penală dispune schimbare încadrării juridice a faptelor din unsprezece infracţiuni de participaţie improprie la abuz în serviciu, fapte prevăzute de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, în participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul SV la pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 70 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a publicării, o singură data, în extras a acestei hotărâri de condamnare. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 4800 lei (4300 lei avansate în cursul urmăririi penale şi 500 lei în cursul judecăţii). În temeiul art. 272, art. 275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul apărătorului din oficiu se suportă din fondul special al Ministerului Justiţiei, după cum urmează: suma de 130 de lei pentru av. Cantor Claudiu. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 15 aprilie 2019.”, este soluția dispusă de instanța turdeană.

La 9 zile de la emiterea acestei soluții, Valer Sașa a și declarat recurs, fără să primească motivarea instanței.

Ei bine, în luna iunie, avocatul Nuți Oltean, a declarat un nou recurs.

3 luni au trecut de la declararea ultimului recurs și nicio instanță clujeană (Curtea de Apel Cluj era îndrituită) nu a deschis dosarul de recurs.

În conformitate cu Codul de Procedură Penală, cauzele trebuiesc SOLUȚIONATE CU CELERITATE – adică, cu repeziciune.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: