spot_img
spot_imgspot_img
DEZVĂLUIRIEXCLUSIV: Încălcări GRAVE ale legii la Primăria Tritenii de Jos

EXCLUSIV: Încălcări GRAVE ale legii la Primăria Tritenii de Jos

Având în vedere că edilul comunei este judecat pentru 11 fapte de abuz în serviciu, nu mai pare atât de ciudat faptul că la Primăria Tritenii de Jos se încalcă legea ÎN MOD FLAGRANT.

Astfel, atât legea 215/2001 privind administrația publică locală, cât și legea 52/2003 privind transparența decizională sunt doar niște himere în comuna cârmuită de Valer Sașa.

Un prim exemplu se leagă de declarațiile de avere și interese atât ale primarului, cât și ale consilierilor locali în funcție.

Atât pe site-ul comunei, cât și pe site-ul Agenției Naționale de Integritate nu apar declarații de avere și interese decât din 2016, ADICĂ DE ACUM 3 ANI.

În conformitate cu prevederile legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor publice, atât demnitarii, cât și funcționarii publici și aleșii locali au OBLIGAȚIA ca până în data de 15 mai să depună declarația de avere și de interese aferentă anului precedent.

Atât primarul, Valer Sașa, cât și funcționarii publici din primărie și consilierii locali riscă sancțiuni drastice.


Art. 29

(1) Nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de prezenta lege, precum si nedeclararea, in declaratia intocmita potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare. 
(2) Nerespectarea obligatiilor prevazute la Art. 6 de catre persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeasi sanctiune se aplica si conducatorului entitatii respective, daca acesta nu indeplineste obligatiile prevazute de prezenta lege. 
(3) Neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune.   – se arată în legea 176/2010.

Pe de altă parte, pe site-ul primăriei Tritenii de Jos NU APARE NICI MĂCAR UN ACT NORMATIV PROPUS SPRE DEZBATERE PUBLICĂ. Ba mai mult, nu apar hotărârile de consiliu local sau proiectele de hotărâri, acestea fiind încălcări FLAGRANTE ale legii 52/2003 privind Transparența Decizională.

Ceea ce este și mai amuzant e faptul că site-ul primăriei Tritenii de Jos cuprinde o rubrică denumită „Transparență decizională”, care este GOALĂ… halal administrație, Roș-Împărat!

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

In atentia Politiei! O noua afacere cu permise infloreste

Pe retelele de socializare a aparut o "postare", realizata...

De pe „goană”, interlopul Ovidiu Rusu speră la achitare

Deși, în urmă cu patru luni, a fost condamnat...

VIOL la Untold – organizatorii au știut de faptă

Înainte de festival, atât Poliția, cât și Prefectura și...

El este tanarul turdean care a vrut sa-si omoare tatal cu toporul!

Noi detalii ies la iveala despre cazul socant care...

De ce nu se repară podurile de la Tritenii de Jos? Am aflat noi!

În luna iunie a acestui an, o furtună puternică...

EXCLUSIV: Grâul genetic ucrainean

În urmă cu trei săptămâni, în timpul unei discuții...

Iată toate firmele MARI pe care Ciolacu și Ciucă nu le văd

În contextul în care Guvernul competenților și incredibil de...

Apă cu potențial cancerigen lângă Turda

Un loc foarte prietenos cu turiștii s-ar putea dovedi...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: