spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

EXCLUSIV: Încălcări GRAVE ale legii la Primăria Tritenii de Jos

Având în vedere că edilul comunei este judecat pentru 11 fapte de abuz în serviciu, nu mai pare atât de ciudat faptul că la Primăria Tritenii de Jos se încalcă legea ÎN MOD FLAGRANT.

Astfel, atât legea 215/2001 privind administrația publică locală, cât și legea 52/2003 privind transparența decizională sunt doar niște himere în comuna cârmuită de Valer Sașa.

Un prim exemplu se leagă de declarațiile de avere și interese atât ale primarului, cât și ale consilierilor locali în funcție.

Atât pe site-ul comunei, cât și pe site-ul Agenției Naționale de Integritate nu apar declarații de avere și interese decât din 2016, ADICĂ DE ACUM 3 ANI.

În conformitate cu prevederile legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor publice, atât demnitarii, cât și funcționarii publici și aleșii locali au OBLIGAȚIA ca până în data de 15 mai să depună declarația de avere și de interese aferentă anului precedent.

Atât primarul, Valer Sașa, cât și funcționarii publici din primărie și consilierii locali riscă sancțiuni drastice.


Art. 29

(1) Nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de prezenta lege, precum si nedeclararea, in declaratia intocmita potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare. 
(2) Nerespectarea obligatiilor prevazute la Art. 6 de catre persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeasi sanctiune se aplica si conducatorului entitatii respective, daca acesta nu indeplineste obligatiile prevazute de prezenta lege. 
(3) Neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune.   – se arată în legea 176/2010.

Pe de altă parte, pe site-ul primăriei Tritenii de Jos NU APARE NICI MĂCAR UN ACT NORMATIV PROPUS SPRE DEZBATERE PUBLICĂ. Ba mai mult, nu apar hotărârile de consiliu local sau proiectele de hotărâri, acestea fiind încălcări FLAGRANTE ale legii 52/2003 privind Transparența Decizională.

Ceea ce este și mai amuzant e faptul că site-ul primăriei Tritenii de Jos cuprinde o rubrică denumită „Transparență decizională”, care este GOALĂ… halal administrație, Roș-Împărat!

Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img