spot_img

EXCLUSIV: Iată DE CE se va dizolva SC Administrarea Patrimoniului Imobiliar Turda SRL

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Astăzi, în spațiul public a „explodat” ideea potrivit căreia SC API Turda SRL, societate care administrează parcările din Municipiul Turda, va fi dizolvată, iar activitatea ei va fi preluată de către SC Domeniul Public Turda SA.

Ceea ce nu s-a aflat, până să intrăm noi pe fir, este DE CE se va întâmpla această mișcare?

 

Potrivit surselor noastre (care sunt cele mai „pe subiect”) această mișcare economică este fundamentată pe două raționamente:

A – Reducerea cheltuielilor – Prin dizolvarea SC API Turda SRL, vor dispărea funcțiile de Director General, Director Economic, Director Adjunct, Jurist, Marketing etc – care vor genera o economie de câteva zeci de mii de lei lunar, în conglomeratul numit: Municipiul Turda. Aceste fonduri vor putea fi utilizate mult mai judicios, prin delegarea serviciului de gestionare a parcărilor către SC Domeniul Public Turda SA.

 

B – Diversificarea activităților și realizarea de NOI ECONOMII – O mare parte din cheltuielile pe care SC API Turda SRL le are în prezent sunt legate de achiziționarea de indicatoare rutiere. Ei bine, prin reorganizarea pe care Municipiul Turda o pregătește, toate indicatoarele rutiere de care va avea nevoie Turda vor fi produse … LA TURDA. Mai exact, la Domeniul Public Turda, care are hală încălzită, unde acestea vor putea fi confecționate.

 

Dincolo de aceste aspecte, în momentul în care administrația PDL, condusă de Tudor Ștefănie, a luat decizia înființării SC API Turda SRL, această decizie nu a fost văzută cu ochi buni, însă a fost nevoie de ea, deoarece – la acea vreme – Domeniul Public Turda asigura și ridicarea deșeurilor din oraș. Ulterior, DPT a pierdut această activitate, fiind atribuită către Prival Ecologic Servis.

Acum, practic, la Turda există două societăți comerciale care aveau cam aceleași atribuții: doar că DPT se ocupă STRICT de asfaltări+trotuare, iar API se ocupă de mobilier public + parcări + trasări.

Din punct de vedere economic, ceea ce a făcut Cristian Matei este ceea ce mulți primari ar trebui să facă: REDUCEREA FUNCȚIILOR TESA din companiile publice, gestionarea judicioasă a banilor publici și reducerea riscului de căpușare a fondurilor publice.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...

În atenția călătorilor TUP

Luni, 09 Mai, în intervalul orar 11:00 -13:30, circulația în centrul Turzii va fi întreruptă din cauza manifestărilor...

Stirea cititorilor: Haos lasat in urma de ACSA pe doua strazi turdene

"Nu vrem sa fim cârcotași dar chiar nu se mai poate așa ceva. Va prezint doar câteva fotografii cu...

EXCLUSIV: Două blocuri cu 10 etaje vor fi construite LA CÂMPIA TURZII!

Blocul cu 6 etaje care se construiește pe strada Grădinilor din Câmpia Turzii s-ar putea să nu fie...
spot_img

Iată programul formației Sticla Arieșul Turda în Liga a 3-a

Vineri, 17 august, la Casa Fotbalului din București a fost trasă la sorți atât componența celor 5 serii ale Ligii a III-a la fotbal,...
%d bloggers like this: